Лікар для кожної сім’ї

Відтепер сімейного лікаря можна обрати не за пропискою, а  на власний розсуд. Для цього необхідно  лише  підписати декларацію. Процедура триває  декілька хвилин. При собі необхідно мати документи, що засвідчують вашу особу.

Декларація заповнюється в двох екземплярах. Згідно неї, перераховуватимуться  кошти на лікування пацієнта.  На кожного – 370 гривень. Згідно цієї суми хворий  отримає наступні послуги.

Підписати декларацію можна  у будь-якому медичному закладі, де впроваджена електронна система здоров’я.  Загалом у місті створено два центри ПМСД, в мережу закладів охорони здоров’я увійшла колишня вузлова лікарня,  де створена лікувально-діагностичний центр та декілька амбулаторій

Поки що  ажіотажу не має. За два тижні кампанії  декларації підписали близько 7 тисяч подолян.  Проте, як кажуть фахівці, варто поквапитись.  Адже терапевт може підписати не більше 2000 тисяч декларацій, сімейний лікар – 1800, педіатр – 1900.  Загалом підписання декларацій триватиме до 1 липня. Якщо до цього часу  обрати лікаря зможуть не всі, кампанію продовжать до кінця року.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Із казарми – на кордон

Таким чином  вже другий рік поспіль проводиться розподіл напрямків подальшого проходження служби між військовослужбовцями-прикордонниками освітнього ...