Медична реформа в дії: хмельницькі лікарі активно працюють із пацієнтами

Хмельницькі лікарі активно працюють із пацієнтами. Від початку квітня, як і вимагалося, в кожній із 12-ти амбулаторій обласного центру вже приступили до оформлення декларацій.

В інших амбулаторіях техніки на всіх поки не вистачає. Утім, це – не завада для підписання декларацій. Виходячи із технічних можливостей, в кожній із них створили по кабінету, облаштованому усім необхідним. Кажуть, це – тимчасове явище, бо незабаром комп’ютерами та принтерами забезпечити всіх. Хоча, певні, окремий кабінет для підписання декларацій – це не найгірше ноу-хау власного виробництва.

Лікарі відмічають, на жаль, заключення декларацій не обходиться без  проблем. Основна із них це – технічні збої. І постійне удосконалення – як самих форм декларації, так і системи. Зважаючи на такі нюанси, городян просять не поспішати.

В ідеалі, додають у амбулаторії,  підписати декларацію слід до 1 липня. З того часу лікарі почнуть отримувати гроші «на пацієнта», а, отже, їхній заробіток залежатиме від кількості укладених договорів. Хоча, насправді, офіційно оформити стосунки зі своїм лікарем можна і пізніше. Бо угоди укладатимуть аж до кінця року.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Як у Хмельницькому працевлаштовують атовців?

За майже п’ять років війни на сході Україна отримала тисячі сучасних героїв. Частина з них ...