Подолати десятки кілометрів, переправитися через річку та зійти на вершину гори. У Хмельницькому відбулися міські змагання з пішохідного туризму

Ось цю смугу перешкод Влад Захарчук подолав утричі швидше, аніж дозволяється. І це при тому, каже турист, що саме цю комбінацію проходить вперше.

А ось фізична підготовка у пішохідному туризмі не те що бажана, а вкрай необхідна. Тому справжній турист знає не лише весь спортивний інвентар, а й має відмінну фізичну форму.

Знання та підготовка – як дві сторони медалі. Без однієї з них подолати десятки кілометрів, переправитися через річку або яр чи зійти на скалу практично неможливо. Тому ці перешкоди діти долають навіть узимку, щоправда у спортзалах, а ось влітку випробовують себе у природніх умовах. Власне, перші у цьому році міські змагання з пішохідного туризму відбулися цими вихідними. Усіх учасників, а їх більше півсотні, поділили на три групи: старшу, середню та молодшу.

А та команда, яка найкраще справиться з перешкодами, захищатиме честь міста на рівні області. А це, кажуть самі туристи, насправді мотивує. Та окрім цього, називають ще ряд плюсів пішохідного туризму.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

«Русалоньку» і «Божих тварей» показали у Хмельницькому. В обласному центрі обмінні гастролі з житомирським театром

«Русалонька» – історія кохання, знайома усім із дитинства. Нині підводний світ Ганса Кристіана Андерсена ожив ...