Тріо «Розбійники»: у Ізяславі розпочався суд над обвинуваченими у нападі на стареньку мешканку райцентру

«Кримінальне тріо» до Ізяславського районного суду везли із Хмельницького СІЗО. Там усіх трьох до нині тримають під вартою. Обоє чоловіків – 30 і 50 років – та 20-річна жінка перед судом постають не вперше. Тож у судовому засіданні ведуть себе впевнено, подекуди перемовляються та посміхаються.

Щоправда, трохи відособлено тримається 30-річний обвинувачений хмельничанин. Його адвокат першим заявляє клопотання: просить скасувати чи хоча б пом’якшити найсуворіший запобіжний захід його підзахисному. Мовляв, під вартою його тримають незаконно. Тим паче, що на волі у нього лишилася вагітна співмешканка та батько з інвалідністю.

Таке прохання відверто дивує сторону обвинувачення. Прокурор Надія Якушко впевнена, що підстави, на основі яких, усіх трьох обвинувачених, у тому числі цього, Хмельницький міськрайонний суд ще у грудні 2017 року відправляв під варту, не змінилися, ризики не зникли. Позицію правоохоронця поділяє і захисник потерпілої.

Колегія суддів для прийняття рішення іде до нарадчої кімнати. Через майже годину головуючий суддя зачитує вердикт – під вартою лишити.

Відтак усі троє обвинувачених і надалі чекатимуть вироку за гратами. Санкції інкримінованої їм ч. 3 ст. 187 ККУ передбачають від 7 до 12 років ув’язнення.

Випадки, коли молоді працездатні люди, прагнучи легкої наживи, обирають собі жертвою людей похилого віку – не поодинокі, каже суддя-спікер Ізяславського райсуду Оксана Янішевська. І додає: найчастіше супроводжуючим фактором у таких злочинах стає алкоголь.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

«Русалоньку» і «Божих тварей» показали у Хмельницькому. В обласному центрі обмінні гастролі з житомирським театром

«Русалонька» – історія кохання, знайома усім із дитинства. Нині підводний світ Ганса Кристіана Андерсена ожив ...