У Хмельницькому відзначили кращих волонтерів

Волонтер зі Старокостянтинова Анатолій Потерба щойно повернувся із зони проведення антитерористичної операції. Чоловік каже, після ста – втратив лік своїм поїздкам на Донбас. Нині, він один з номінантів на перемогу на регіональному конкурсі «Благодійна Хмельниччина», пригадує своє перше відрядження на війну.

Регіональний конкурс «Благодійна Хмельниччина» проводиться вдруге. Участь у місцевому відборі могли брати як один учасник, так і колективи однодумців. До слова, робота наших волонтерів неодноразово була відзначена на національному рівні.

Серед номінантів багато, як підприємців, діячів культури, представників громадських організацій, так і звичайних, небайдужих українців, котрі намагаються своєю роботою покращити життя тих, хто цього потребує. Не так давно волонтеру Артемові Харченку стали на поміч величезна кількість людей, у його боротьбі із хворобою. Нині хлопець сам, вже який рік допомагає українським військовим, котрі виконують завдання на Сході та онкохворим дітям.

Після оцінювання експертною радою, переможці конкурсу отримують дипломи та скульптурні фігури «Ангели добра». Переможницею у номінації колективне волонтерство стала Аліна Скоморохова – генеральний директор одного з підприємств. Разом із підлеглими працює у напрямку, не лише допомоги армії, але й дітям із зони АТО та малюкам загиблих українських героїв.

Крім Хмельницького, регіональні конкурси для кращих благодійників пройшли у ще десяти областях України. А за кількістю заявок наш регіон зайняв на друге місце. Цього року до когорти регіонів, де відзначають кращих «янголів – помічників» доєдналася Донеччина.

Нині у благодійників бажання одне на всіх – аби закінчилася війна, та наступного року – визначати кращих з кращих доброчинців Хмельниччини у галузі мирного волонтерства.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Медична реформа в дії: хмельницькі лікарі активно працюють із пацієнтами

Хмельницькі лікарі активно працюють із пацієнтами. Від початку квітня, як і вимагалося, в кожній із ...