З третім поверхом і двома кінозалами…. У Хмельницькому представили концепцію ревіталізації кінотеатру ім. Т. Шевченка

Нині цій будівлі сімдесят років і вона застрягла у двадцятому сторіччі, коли й була збудована. Як вдихнути у старе приміщення нове життя сім місяців ламали голову представники ініціативи «ProProstir». Одне знали напевно: кінотеатр має залишитися кінотеатром – такий однозначний посил отримали від хмельничан.

Директорка кінотеатру Ольга Брижань переконана кінотеатру потрібен лише новий ковток повітря, адже тут мають сучасне обладнання для кінопоказів.

Зазнає змін і зовнішній вигляд будівлі – планують добудувати третій поверх. Щоправда кардинальних робіт тут робити не можна -будівля  – пам’ятка архітектури місцевого значення. Після ревіталізації не повинна втратити свого автентизму.

Архітектори зізнаються, ідея – амбіційна і поки що подібна не реалізована в жодному місті країни. Масштаби перетворення будівлі модна порівняти хіба із відомим театром на Подолі. А там, де амбіції – великі кошти, яких у міському бюджеті не вистачить, тож шукатимуть інвесторів.

Не мільйон і не два, так само й не за рік зможуть втілити в життя заплановане. Тим паче, що хмельничани у концепцію і досі можуть вносити зміни.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Фіналу не буде. У Хмельницькому «Новатор» зіграв третій півфінальний поєдинок проти львівських «Кажанів»

Минулого тижня хмельницький «Новатор» двічі поступився «Кажанам» у Львові, цього тижня зіграв третій та останній ...