Меджибіж фестивальний. Вже цими вихідними у стародавньому замку пройде другий фестиваль гончарства

Ярмарок, етнодефіле, смачна кухня та кіно просто неба. Вже цими вихідними стародавній Меджибіж знову фестивалитиме. До Білої Лебідь завітають понад три десятки кращих керамістів не лише з України, а й з-за кордону. Три дні вони змагатимуться у професійній майстерності, а свої вироби випалюватимуть у гончарській печі.

Гончарську піч презентують вже цими вихідними. А ось будівельні роботи Микола Величко розпочав ще кілька днів тому. Аби піч довести до ладу, каже кераміст, потрібно не менше тижня.

Тим самим, каже Микола Величко, меджибізький замок матиме власну гончарну піч. До слова, вона – одна така у регіоні, адже збудована не традиційно, а за японською технологією.

З 26-го до 28-го травня спробувати себе у гончарстві зможе кожен охочий. Адже три дні на території замку проводитимуть майстер-класи з виготовлення та випалу кераміки. Також усім відвідувачам покажуть шоу «Вогняна скульптура».

Цю знахідку, археологи виявили минулого року. Кажуть, керамічка миска схожа на косівську, втім може бути і автентичним видом кераміки для Меджибожа.

Та головне, кажуть у замку, відродити меджибізьку миску. Більше того, вже знайшли три сюжетні зображення на посуді.

Нагадаємо, побачити меджибізьку миску та унікальну гончарну піч, а також познайомитися з кращими керамістами сучасності та навіть вжитися у їх роль можна вже цими вихідними. Три дні, з 26-го до 28-го травня з ранку і до самісінького вечора на території стародавнього замку вируватиме другий фестиваль гончарства.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Як у Хмельницькому працевлаштовують атовців?

За майже п’ять років війни на сході Україна отримала тисячі сучасних героїв. Частина з них ...