Добробут та турбота про людей – як живе село Копачівка

Копачівка – мальовничий населений пункт неподалік Волочиська. Гарна природа та щирі люди створюють атмосферу справжнього українського села. У Копачівці  майже тисяча населення, частина з якого працює у місті, зокрема і на машинобудівному заводі. Тут залишається чимало молодих сімей, тож малечі у садочку вистачає. Більше трьох десятків малюків відвідує дошкільний заклад «Дзвіночок».

Як каже завідувач, садочок забезпечує харчуванням дітлахів, а батьки сплачують 40 відсотків від його вартості. Є у закладі у власна присадибна ділянка.

Вистачає діток і у школі – тут повсякчас проводять різноманітні заходи та концерти.  Навчаються діти у приміщенні  колишнього панського маєтку. Поруч знаходиться ігровий майданчик.  Є у селі і місцева  святиня – старовинна церква, що збирає вірян у дні великих свят та на недільну службу. Будівлі храму – понад 100 років. У часи радянської влади  тут був склад. Згодом  церква знову стала  місцем богослужінь. Дбають у Копачівці і про благоустрій. Автобусна зупинка у  національному стилі – справжня візитівка Копачівка. Селяни заключили договір із міською комунальною службою, тож тут налагодили вивіз  побутових відходів.

Працює на території населеного пункту і техпрацівник.   Є в нього і необхідне обладнання.

Забезпечене місцеве населенні і якісними медичними послугами. У 2012 році тут створили  амбулаторію загальної практики сімейної медицини.

Щодня десятки жителі звертаються до медсестер, влітку особливо загострюються  алергічні реакції та частішають випадки укусів комахами.

Від початку року запрацював у Волочиській тергромаді  і мобільний офіс. Періодично спеціалісти приїжджають у села для надання послуг.

Серед популярних послуг у населення – пошиття виробів , ремонти взуття. На соціальні послуги – і соціальні ціни. До прикладу, чоловіча стрижка  коштує 25 гривень.

Дбають у населеному пункті і  про дозвілля. До послуг жителів – сучасний тренажерний зал. Серед здобутків у громаді –  ремонти доріг.

У Копачівці  облаштували громадські криниці та завершили монтаж вуличного освітлення.

Тож у селі дбають про благоустрій та соціальні об’єкти, адже лише  так можна створити гарні перспективи для молодих сімей  та зручні послуги для людей похилого віку.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Як у Хмельницькому працевлаштовують атовців?

За майже п’ять років війни на сході Україна отримала тисячі сучасних героїв. Частина з них ...