Насильно милим не будеш: сотня хмельничан під стінами міської ради вимагали повернути їм ЖЕК

Про те, що відтепер її будинок обслуговуватиме не шостий ЖЕК, а приватна структура пані Олена, каже, дізналась буквально вчора. Переконує, незважаючи на стислі строки, вже встигла начитатися про «Домком» в інтернеті. Додає, пишуть різне.

Пані Олена переконує, тариф з котрим зайшли приватники на територію Хмельницького – тимчасовий. Сьогодні він – найнижчий, а завтра – хто його зна – захочуть – почнуть обдирати людей як липку. Жінка зізнається, десь чула, що приватники відверто луплять ціни, не враховують субсидію, і навіть забирають житло у тих, хто боргує.

Жінка каже, не розуміє чому компанія із таким іміджем з’явилася у Хмельницькому. І чому влада так тишком-нишком віддала їй важелі управління. Головний комунальник обласного центру пояснює, «Домком» у місті – на виключно законних підставах. Адже саме ця структура нещодавно виграла конкурс управителів. Його провели відповідно до вимог 417-го закону. Подавалися на два лоти, а отримали один, запропонувавши найнижчу ціну. Відторгнути таку пропозицію міська влада, каже очільник хмельницького ЖКГ, не мала ні законних підстав, ні морального права.

Таким, як заявлено на конкурсі, тариф буде увесь наступний рік, каже пан Новачок, адже це – вимога того ж 417-го закону. Більше того, додає посадовець, змінити його можна буде лише за згодою мешканців. Це підтверджує і очільник «Домкому» Олександр Цілуйко.

Субсидії відміняти також ніхто не збирається, каже очільник «Домкому». Додає, не розуміє звідки в людей інформація про можливість відміни пільг, адже це – незаконно.

Накласти руку на помешкання хмельничан Домком також не зможе, переконує очільник ЖКГ міста. Василь Новачок каже, незважаючи на те, що управитель – приватний, житловий фонд – був, є і буде у комунальній власності.

В «Домкомі» кажуть, в обласному центрі хочуть зарекомендувати себе з найкращої сторони, адже, знають, люди без проблем можуть відмовитися від їхніх послуг. Звісно, не за допомогою мітингів під стінами міської ради, а просто прийнявши відповідне протокольне рішення на загальних зборах. Городян просять не поспішати із висновками і дати їм шанс, а час покаже.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Як у Хмельницькому працевлаштовують атовців?

За майже п’ять років війни на сході Україна отримала тисячі сучасних героїв. Частина з них ...