Новий доноромобіль випробували у Хмельницькому

Ангеліна – студентка Хмельницького національного університету та донор зі стажем. Кров здає регулярно. Нині, у всесвітній день донора, також долучилась до акції. Переконана – до здачі крові потрібно залучати якомога більше людей.

Приєднались до акції збору крові і хмельницькі рятувальники. Артем Фещенко здає кров практично кожні 2-3 місяці. Каже, для нього та його колег – це вже традиція.

З проблемою нестачі крові доводиться стикатися багатьом фахівцям – це хірурги, акушери, і багато інших. За техногенної катастрофи або якщо трапилось стихійне лихо, без донора шанси вижити знижуються в рази. Хмельницькі лікарі кажуть, подоляни – дуже активні донори. Відгукуються за першої необхідності.

Та нині працівники станції переливання крові вийшли в центр міста не тільки для того, щоб поповнити свій банк крові, а й похвалитись новим «доноромобілем». Автівку подолянам подарували колеги з каліфорнійського центру крові.

Автомобіль працює на автономному живлені, має свій дизельний генератор. Це дає можливість виїхати у будь-яке місце для забору крові. Єдине, про що хвилюються медики – чи витримає автівка наші дороги.

А поки автівка на ходу і справно виконує свої функції. У фургоні вам проведуть усі необхідні обстеження – визначать групу крові та рівень гемоглобіну. Лікар – терапевт виміряє тиск та опитає про захворювання чи нещодавні косметичні процедури, які є протипоказанням до здачі крові.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Як у Хмельницькому працевлаштовують атовців?

За майже п’ять років війни на сході Україна отримала тисячі сучасних героїв. Частина з них ...