«Рівні можливості» Славутської міської ради. Як у місті на півночі краю співпрацюють депутатки різних фракцій?

Вже майже місяць, як у Славуті поруч із синьо-жовтим прапором майорить червоно-чорний. Ініціювала його встановлення Лілія Джуренко – депутатка Славутської міськради, а від грудня 2017-го і голова Міжфракційної групи «Рівні можливості». Каже, питання прапору підняли із другої спроби і вона стала успішною завдяки атовцям.

Лілія – приватний підприємець, займається продажем жіночого одягу. Для неї це перша каденція, у депутатки пішла після Революції гідності. Рада, що рішення про політичну активність підтримали рідні – чоловік і син. Та ставши обраницею, зрозуміла багатьох нюансів депутатської роботи – просто не знала. Зізнається, семінари  й тренінги організовані «Подільським центром «Гендерна рада» дали величезний багаж знань і поштовх до роботи. Нині із колежанками навчаються писати заявки на гранти, щоб залучати кошти до Славутської громади.

Намагаються це робити, попри відносно невелику кількість представниць у міськраді – нині їх налічують лише вісім із тридцяти трьох обранців Славути. Та наступні вибори мабуть, стануть більш гендернорівними – до навчань залучають ще не депутаток, та активних жінок.

Заради процвітання рідного міста.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Перевірка авта, видача прав та водійський іспит… До Дня захисту дітей школярам провели екскурсію у Сервісному центрі МВС

Так про нюанси своєї роботи гімназистам розповідає експерт Хмельницького Регіонального сервісного центру МВС. Це – ...