У Хмельницькому районі відкрили перший дитячий будинок сімейного типу

Знайомтеся – Юлія Чірнікова, багатодітна матір. Разом із сімєю проживає у селищі Ходаківці, Хмельницького району.  Вона, не маючи власних дітей, змогла відкрити своє серце для п’яти чужих – позбавлених батьківського піклування. На цей крок пішла, оскільки на власному досвіді знає, як рости без батьків. Нині у її родині троє дівчаток та два хлопчика. У вихованні їх допомагає сестра. Пані Юлія радіє новій оселі. Каже, головне що зможе допомогти іншим дітям, які цього потребують. І вже зовсім скоро у їхній родині відбудеться поповнення.

Діти між собою дружні. Намагаються всіляко допомагати один одному. І також хочуть, аби в родині скоріше з’явилися нові братики та сестрички.

Понад сто квадратних метрів будинку потрібно ще облаштувати. Звісно, самотужки родині буде важко.  Нині там є необхідні меблі, а от із технікою допомогли благодійники.

Діти, позбавленні батьківського піклування, найменш захищені в країні. Для їхнього благополуччя існує багато проектів, та, як виявляється, їх не достатньо.  До слова, на будівництво будинку сімейного тупу було витрачено півтора мільйони гривень. І це допомога лише одній родині. Також цього року з бюджету в рамках державної субвенції виділять чотирнадцять мільйонів гривень іншим сім’ям.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

«Рівні можливості» Славутської міської ради. Як у місті на півночі краю співпрацюють депутатки різних фракцій?

Вже майже місяць, як у Славуті поруч із синьо-жовтим прапором майорить червоно-чорний. Ініціювала його встановлення ...