Лабіринт можливостей: хмельничан навчали як не потрапити в рабство

Паспорт, медичне страхування, віза, контакти консульства і кодове слово. Останнє, кажуть організатори акції – чи не найголовніша річ в уявній валізі. Адже саме слово –ваша можливість подати сигнал – рідним, близьким – кому забажаєте – ви опинилися в біді.

Насправді можливостей потрапити у рабство навіть уже із правильно спакованою валізою – чимало. Вони підстерігають ледь не на кожному кроці. Хоча для того, щоб убезпечитись потрібно не забувати про, повірте, елементарні речі – нічого ні в кого не брати, нічого не візувати, не прочитавши, і ніколи не віддавати свої документи. Пропустивши навіть один із пунктів, ви можете втрапити до халепи. Адже поняття торгівлі людьми – далеко неоднозначне.

Простіше кажучи, це – будь-яка незаконна угода щодо людини. Перелічити усі її види неможливо. Тому не завжди постраждалі розуміють, що стали жертвами торгівлі людьми.

На сьогодні даній жінці уже готують необхідні документи на отримання статусу постраждалої від торгівлі людьми. Тих, хто такий вже має, в краї – не мало –  аж 23 людини. Найбільше – чоловіків. В основному всі вони їхали працевлаштовуватись у Росію та щось пішло не так.

За останній рік за фактом торгівлі людьми відкрито 2 кримінальні провадження, ще два злочини правоохоронці успішно розслідували у 2017-му. Кажуть, задокументувати їх насправді реально. Навіть на першій стадії – вербування.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

«Чужих дітей не буває»Ч.2. На боржників аліментів чекають нові санкції

Сто два мільйони гривень за вісім місяців вдалося стягнути Виконавчій службі Хмельниччини із боржників аліментів. ...