Тест заради життя

Кожен 12 житель нашого міста хворіє на гепатит С.  Про це свідчить офіційна статистика.     Проте хворих значно більше, говорять медики. Адже  недуга  протікає безсимптомно  і людина, навіть не підозрюючи, живе з цим довгі роки.    Перевіритись  на гепатит С вирішив і пан Євген. Про акцію дізнався з інтернету. Зізнається, намагається вести здоровий спосіб життя. Але від таких хвороб не застрахований ніхто.

Перевірятись і справді варто.  Адже захворіти на гепатит С можна навіть відвідавши стоматолога, майстра тату або  манікюру.  Досить часто  заразитись можна і в медичних закладах.

І хоча єдиний метод  вберегти себе це профілактика,  вакцини  від гепатиту С немає. Відтак медики радять   проходити  обстеження  раз в півроку.

Загалом обстеження на гепатит коштує від 250 грн.  А  це по кишені не кожному. Відтак  безкоштовно  150 експрес-тестів надав  благодійний фонд «Альянс  громадського здоров’я».  Крім того, кожен мав можливість отримати консультацію лікаря-інфекціоніста.  Подібні акції проводитимуть і надалі, адже з кожним роком кількість хворих на гепатит зростає.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

«Чужих дітей не буває»Ч.2. На боржників аліментів чекають нові санкції

Сто два мільйони гривень за вісім місяців вдалося стягнути Виконавчій службі Хмельниччини із боржників аліментів. ...