Бережіть хліб від вогню! Рятувальники краю спільно з поліцією нагадали аграріям про дотримання правил безпеки під час жнив

На полі, де збирають врожай, обов’язково повинен бути трактор з плугом, а хлібні масиви, де вирують жнива, необхідно розбити на ділянки площею не більше 50-ти гектарів. Аби уникнути лиха при зборі зерна, окрім цих правил, треба дотримуватися й інших.

На Хмельниччині, виявляється, практично усі аграрії – законослухняні, бо ж правил безпеки під час жнив дотримуються, а засоби пожежогасіння – справні. Та й ситуацій, коли горіли поля практично не було.

А ось за спалювання стерні законодавство все ж карає. Штраф, щоправда, – мізерний, втім, якщо вогонь перебереться на прилеглу територію та пошкодить чиєсь майно, то може світити й кримінал.

Максим Перчук агрономом працює більше десяти років. За цей час, переконує аграрник, його підприємство стерню не спалювало жодного разу, бо ж, окрім кількох сотень штрафу, втрачають значно більше.

Аби не спалювали інші, на жнивах патрулюють рятувальники та поліцейські. Вони перевіряють справність вогнегасників та наявність заземлювачів, а також вкотре нагадують про небезпеку застосування вогню на полях.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

У Хмельницькому вчергове визначали перевізників

Із тринадцяти лотів, які на розгляд виставило управління транспорту Хмельницького, перевізників  зацікавили лише шість. Із ...