Кілька сотень літрів свіжого та духмяного меду пасічники привезли на традиційний фестиваль «Медовий спас»

Липовий, гречаний та різнотрав’я. У Хмельницькому відбувся фестиваль «Медовий спас». Третій рік поспіль до міста приїздять пасічники із усієї області. Кожен привозить продукти власного виробництва. Нині прилавки переповнені смачненьким медом. Пасічники кажуть, за ніч до фестивалю добряче попрацювали, щоб привезти тільки найкраще.

Цього року на Хмельниччині найбільше меду вдалося зібрати з соняшників. Як розповідають бджолярі, на полях їх не бракує. А от із гречаним нині дефіцит. Тому і вартість відповідна – 100 гривень за один літр.

Загалом пасічники розповідають, господарі ніколи не наважаться на ярмарок привезти неякісний мед. Та покупцю не завадить вміти його обирати самостійно.

Також на фестивалі вистачало і різноманіття ручних виробів.  Прилавки були наповнені предметами інтер’єру та кухонним приладдям. Також майстрині привезли прикраси, аби показати свої вміння. Пані Олена розповідає, в її колекції безліч авторських прикрас із бісеру. Та й для любителів чогось традиційно українського асортименту вистачало.

За три роки фестиваль вподобався хмельничанам – розповідає Хмельницький міський голова. Адже це чудова можливість провести вихідні із родиною та друзями. Та, головне, придбати якісний  мед із перших рук.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

У Полонській ОТГ відкрили сучасний консультативно-діагностичний центр

У Полонській ОТГ відкрили сучасний  консультативно-діагностичний центр. Відкрили центр наприкінці листопада. Всередині  –  просторе приміщення, ...