Освіта та освітній процес: у Хмельницькому дискутували з приводу навчання

Зміни – це головний синонім сучасного педагога, переконана Наталія Зима. Вона майже все життя викладає хімію для учнів старших класів. Розповідає, пишається освітянською спільнотою Хмельницького. Каже, з колегами завжди корисно говорити про навчальні процеси, а нині іще й актуально. В освіті –  реформа, а, отже,  – нові правила гри, за яких учень повинен зрозуміти, як те, чому навчився за партою з користю використовувати у житті.

Саме так і почали працювати зі всіма початковими класами в Україні. На думку сучасних вчителів, стояти на місці – те саме, що деградувати. Тому непрості зміни у навчальному процесі безпосередньо впливають на розвиток нашого міста. Та для того, щоб вони відбулися, кожен педагог повинен працювати, в першу чергу, над собою.

Зміни у Хмельницькому відбуваються не тільки в початковій школі. Відтепер усі навчальні заклади перейшли на п’ятиденний робочий тиждень. Також у місті дбають про учнів, тому  продовжують збільшувати кількість груп подовженого дня. Розширюється  мережа інклюзивних навчальних закладів. На базі міжшкільного навчально – курсового комбінату також планують відкрити інклюзивно – ресурсний центр.

Також у Департаменті освіти та науки обіцяють, що сумувати не доведеться. І протягом року планують значну кількість освітніх заходів.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Як у Хмельницькому працевлаштовують атовців?

За майже п’ять років війни на сході Україна отримала тисячі сучасних героїв. Частина з них ...