Понад 30 тисяч звернень: хмельничани активно користуються послугами безкоштовних адвокатів

Так масово за правовою допомогою люди приходять через те, що з ними не спілкуються, переконана директорка Центру. Каже, якби всі органи працювали як слід – в адвокатів роботи б поменшало.

Більшість звернень громадян, каже директорка центру – через соціальні питання та питання, які стосуються трудового законодавства. Звертаються в основному жінки, віком від 36 до 60 років. Найактивніші краяни – у Шепетівці й Хмельницькому. Хоча власний центр має кожен район області.

Пан Сергій із Віньковець – один із тих, хто завдячує Центру позитивному вирішенню свого – болючого та проблемного питання. Рік тому пенсійний фонд відмовив чоловіку у виплаті пенсії по інвалідності. Причина банальна – неправильно оформлена трудова. Самі пенсійники сказали Сергію іти до суду. Спершу, пригадує він, опустив руки, бо послуги адвоката для нього – занадто дороговартісні.

Пан Сергій каже, від друзів дізнався про Центр. Тоді, не зволікаючи, звернувся до спеціалістів й не прогадав. Сьогодні на руках в чоловіка – судове рішення, відповідно до якого пенсійний має виплатити все – навіть те, що «накапало» за час розгляду.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Як у Хмельницькому працевлаштовують атовців?

За майже п’ять років війни на сході Україна отримала тисячі сучасних героїв. Частина з них ...