У Хмельницькому безкоштовно перевіряли рівень цукру у крові

З самого ранку у Хмельницькому кожен бажаючий мав можливість пройти простий тест. Він одразу показує рівень цукру у крові. Наша колега Тетяна Москальчук долучилась до акції. Вона проходить тест не вперше.

За кілька секунд одразу відомий результат – п’ять з половиною молів на літр. Цей показник задовільний та хвилюватися причин не має. Одразу після Тетяни на перевірку прийшла інша жінка. Її результат виглядає не таким позитивним. На екрані глюкометра понад 20 молів на літр.

А, от Олександр вже молодий пацієнт Хмельницької обласної дитячої  лікарні. Йому шість років тому діагностували цукровий діабет. З того часу його життя та раціон харчування змінився кардинально. Хлопець розповідає, що всього навчили саме у лікарні.

Нині на теренах нашої області зафіксовано майже три сотні дітлахів, яким діагностували цукровий діабет.

У лікарні їх навчають завдяки програмі «Школа діабету». Вона доступна для кожної дитини, тому що зроблена у вигляді комп’ютерної гри. Під час її проходження дитина дізнається, які продукти корисні, а які слід вилучити зі свого раціону. Коли та як харчуватися.

Нині, пацієнти лікарні повністю забезпеченні якісним інсуліном.

Тим хто не встиг пройти обстеження, ще має таку можливість. До 15 листопада  тести проводитимуть у комунальній аптеці по вулиці Кам’янецькій 63.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Як у Хмельницькому працевлаштовують атовців?

За майже п’ять років війни на сході Україна отримала тисячі сучасних героїв. Частина з них ...