Зірваний плакат посадив чоловіка на лаву підсудних

Ось цей плакат став причиною судової тяжби. На ньому зображені обличчя та імена Героїв Небесної Сотні. Та не тільки їх. За словами Віталія Чорного, який й опинився  на лаві підсудних, це беркутівці, які підчас Революції Гідності стояли по іншу сторону барикад.

Підтвердження власним здогадкам шукав на сайті відомого телеканалу.

Піковою точкою конфлікту у селі стало 25 травня. Саме тоді у Чемеровецькому центрі культури, дозвілля та мистецтва відбувалися урочистості з нагоди останнього дзвоника. Тоді Віталій Чорний зняв плакат зі стіни та виніс його геть. Розповідає, йому просто увірвався терпець. Бо ще 20 лютого минулого року просив керівництво будинку культури звернути увагу на невідповідність зображення на плакаті. Та за сім місяців змін не дочекався. Це підтверджують і свідки, які з’явилися до  суду.

Такі дії Віталія Чорного кваліфікують як злісне хуліганство та інкримінують чоловікові статтю 296 в частині 1 кримінального кодексу України. Відповідно, йому загрожує штраф від п’ятисот до тисячі неоподаткованих мінімумів, або арешт на шість місяців. Найвищою ж мірою покарання може стати обмеження волі до п’яти років.

На підтримку Віталія Чорного до суду приїхала й дружина загиблого героя Небесної сотні Сергія Бондарчука.

До якогось висновку судді так і не дійшли. Наступне засідання відбудеться вже у грудні. Тоді проведуть слідчий експеримент та дослідять низку документів на відповідність. До слова, Віталій Чорний у культурному закладі встановив дошку, на якій, переконаний, зображені правдиві обличчя ста семи Героїв Небесної Сотні.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Як у Хмельницькому працевлаштовують атовців?

За майже п’ять років війни на сході Україна отримала тисячі сучасних героїв. Частина з них ...