У Хмельницькому змагалися юні винахідники

Творчі, креативні та, безсумнівно, талановиті. Такі вони – юні винахідники краю. Днями свої творіння вони представляли у Хмельницькому. На обласний конкурс дітей-експериментаторів прибули 16 команд, це сорок учасників. Свої роботи школярі презентувати у шести номінаціях.

Валерія Осадчук на цьогорічному конкурсі дебютує. Сама дівчинка з Красилова. У містечку, каже, як і скрізь, забруднюють річки. Аби допомогти рідній місцині вирішити це питання, Валерія розробила фільтр для очистки стоків.

Андрій Сухар – з Чемеревець. На обласному конкурсі юних винахідників презентує дачний земляний будинок. До нього, каже Андрій, вестиме, вистелена бруківкою, дорога, а біля самого приміщення буде штучний ставок та відпочинкова тераса.

Також на обласному конкурсі юних винахідників презентували декоративний світильник, сучасні комп’ютерні ігри та багато інших цікавих поробок. Загалом, свої роботи школярі презентували у шести номінаціях, починаючи від електроніки та технологічних процесів та закінчуючи ресурсозбереженням та конструкторською діяльністю.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Як у Хмельницькому працевлаштовують атовців?

За майже п’ять років війни на сході Україна отримала тисячі сучасних героїв. Частина з них ...