Коли є можливість допомогти дітям - це щастя

Субота, 06 квітня 2013, 11:28
Андрій Ропотан
головний лікар Хмельницького міського перинатального центру, депутат міської ради
Завдяки злагодженій роботі персоналу та висококваліфікованим спеціалістам нам вдається попередити та запобігти чимало проблем, пов’язаних зі здоров’ям матері та дитини.
У нас, як завжди, роботи багато. Це радує, адже це свідчить про те, що демографічна ситуація у місті та області покращується. Жінки стали більше народжувати, зменшилася кількість абортів. Кількість жінок, які годують свою новонароджену дитину грудьми з кожним роком збільшується. Проте є й такі, які в міру деяких обставин не годують дитину власним молоком. Своя молочна фабрика набагато краща, ніж дитячі суміші. Материнське молоко – це збалансоване харчування, нічого кращого бути не може, жодна найдорожча суміш не замінить материнського молока. Ми агітуємо жінок, щоб вони годували груддю, допомагаємо їм вирішити проблему відсутності молока чи його застою.
Варто сказати про те, що незабаром на базі обласної лікарні відкриється ще один перинатальний центр. Тут будуть обслуговуватися жінки з області. Це дасть змогу трішки розгрузити нашу роботу.
Наш перинатальний центр займається не лише введенням періоду вагітності, а й вирішує багато питань щодо неможливості запліднення, лікування гінекологічних хвороб
Хмельницький перинатальний центр входить у п'ятірку тих медичних закладів України, де надають допомогу в повному обсязі, завдячуючи якісному сучасному обладнанню та новітнім технологіям. Проблемами переливання крові, детоксикації у нас займається ціле відділення, проблемами невиношування вагітності — це робота також окремого відділення, питаннями ведення вагітності, обстеження займаються жіночі консультації. Хочеться, щоб проблем було менше, тому дуже важливо діагностувати хвороби ще в утробі матері. В цей момент можна дитині допомоги і попередити деякі захворювання. А коли є можливість допомагати дітям, то це щастя. Нехай краще нікому не буде потрібно нашої допомоги, але все таки бувають складні випадки.
Ми розширюємо можливості та впроваджуємо все більше нововведень у роботі з дітьми, жінками та сімейними парами, що тільки позитивно відображається на їх подальшому житті. Що ж стосується одного з основних критеріїв нашої роботи – дитячої та материнської смертності, - то ми провели тут дуже серйозну роботу з попередження ситуації.
Залишається актуальною проблема вроджених вад. Почасти вона виникає через те, що вагітна, на ранніх термінах, не пройшла належного ультразвукового діагностування, яке б дозволило своєчасно виявити патологію і в подальшому прийняти правильне рішення. Не хочу видатися нескромним, та в цілому, в інших регіонах держави, нам відверто заздрять – в доброму розумінні цього слова.
Було б логічно, якби жінки вчасно ставали на облік до спеціаліста, аби попередити випадки вроджених вад дитини.
Хмельницький перинатальний центр фінансується за рахунок міського бюджету. Гроші нам виділяють щороку, але нам завжди мало, адже високотехнологічна апаратура дорого вартісна. Проте, ми не зупиняємося та працюємо над цим питанням і по можливості закуповуємо нову апаратуру. 

Коментарі - 0

Читайте також

Михайло Цимбалюк:
Зміст ЗМІ копіпаститься, ледве не занапаститься  05.07.2013 15:00
Ольга Борита:
Комуністи ініціюють відставку уряду, якщо проблеми не будуть вирішені до кінця серпня  02.07.2013 15:03
Михайло Цимбалюк:
Бунт на Миколаївщині може повторитися в інших регіонах  02.07.2013 10:00
Дмитро Беспалов :
«Ненавижу крыс, мышей и разных, там, тараканов...»  01.07.2013 16:40
Дмитро Мельник:
«У найстрашнішому сні не могло приснитися, що Україна перетворилася на руїну»  01.07.2013 13:20

Ексклюзив

Довготривала історія Кам*янецького переїзду нарешті добігла кінця
Зупинка, за яку так довго б...
31.07.2013 15:59
Програма про СТ "Домашній хліб"
  Авторська програма Ганни Лернатович про СТ "Домашній хліб" ...
26.07.2013 17:24
Програма "Позиція"
  Народний депутат України Сергій Лабазюк про підсумки роботи на черговій сесії Верховної ради...
26.07.2013 17:18
Хмельницькі правоохоронці застерігають: не ловіться на вудочку шахраїв!
  В останні місяці ...
25.07.2013 15:45