Стан доріг в Хмельницькому

П'ятниця, 05 квітня 2013, 16:23
Фраза "разом зі снігом зійшов асфальт" у народі уже стала крилатою.
«Яма на ямі, ямою поганяє. Незалежна Україна ніколи не могла похвалитися хорошим станом доріг. Однак цей рік перевершив усі нарікання.»
Фраза разом зі снігом зійшов асфальт у народі уже стала крилатою. Фахівці не втомлюються пояснювати – виною всьому аномальна зима. Різкі перепади температури, величезна кількість снігу та робота техніки зробили свою справу. До того ж чимало автошляхів уже давно потребували капітального ремонту. До вище перерахованого варто додати і недобросовісність дорожників. У Хмельницькому на відмінну від багатьох інших міст щороку з бюджету виділяють чималенькі суми на ремонти доріг. Однак, навіть на тих шляхах , які ремонтували капітально з’явилися ями. Запитати у комунальників чому так, вирішив міський голова. Нараду розпочав на свіжому повітрі. У самісінькому центрі міста на вулиці Гагаріна поблизу дорожніх вибоїн. Каже не озброєним оком видно, залатали шляхи одним сантиметром асфальту.
Розбиратися у ситуації продовжили вже в мерії.
Працівники комунального підприємства з будівництва та експлуатації доріг виправдовуються, коли роблять поточний ремонт змушені руйнувати асфальт. Така технологія. Тому біля латок, швидко з’являються ями. До того ж, кажуть, проекти доріг іноді не дозволяють використовувати більше матеріалів.
У мерії зауважують, краще зробити менше, однак якісніше.
Найбільше обурює те, що попсувалися ті дороги, що ремонтували капітально. У порівняні з іншими шляхами, вони все ж виглядають дорожньою оазою. Та й тут можна віднайти суттєві огріхи. Відрізку дороги на Старокостянтинівському шосе ще й року немає, але судячи з покриття тут уже незабаром з’являться вибоїни. Відрізок Кам’янецької від Пам’яті героїв до Маслозаводу сучасним покриття встелили два роки тому. На повороті на Інститутські уже залатали добрячі ями. За капітально відремонтовані дороги несуть відповідальність підрядники, що на них трудилися. Три роки гарантовано вони мають обслуговувати шляхи.
Що стосується ремонту поточного, то отримавши добрячого прочухана дорожники його уже розпочали. Трудиться чотири бригади. Посадовці пообіцяли підсобити технікою.
Придбають нову фрезерувальну машину. Навести лад на автошляхах зобов’язалися до 1-го липня. Найближчим часом проведуть тендер серед підрядників на капітальний ремонт доріг. Загалом на роботи планують витратити близько 45 мільйонів гривень. Та чи пройде відновлене дорожнє полотно перевірку зимою, покаже уже наступна весна.

Коментарі - 0

Новина дня

Довготривала історія Кам*янецького переїзду нарешті добігла кінця Зупинка, за яку так довго боролися як пасажири, так і торгівці - відновила свою роботу.

Ексклюзив

Довготривала історія Кам*янецького переїзду нарешті добігла кінця
Зупинка, за яку так довго б...
31.07.2013 15:59
Програма про СТ "Домашній хліб"
  Авторська програма Ганни Лернатович про СТ "Домашній хліб" ...
26.07.2013 17:24
Програма "Позиція"
  Народний депутат України Сергій Лабазюк про підсумки роботи на черговій сесії Верховної ради...
26.07.2013 17:18
Хмельницькі правоохоронці застерігають: не ловіться на вудочку шахраїв!
  В останні місяці ...
25.07.2013 15:45