З третьої спроби сесія обласної ради таки розпочалась

Четвер, 20 лютого 2014, 17:40
Кілька регіоналів на 2-у годину дня таки зібрались у сесійній залі. Без чітко визначеного порядку денного проте з чіткими думками 56 обранців вкотре висловили свою громадянську позицію.
Проте завершити зібрання їм не дали події на вулиці. Саме в цей момент люди підводили до Майдану начальника СБУ у Хмельницькій області.
Кілька депутатів обласної ради від фракції Будуємо Хмельниччину разом заявили про вихід з групи. Спершу голова ради зачитав відповідні заяви 4-х обранців, далі депутат Ігор Добжанський озвучив загальну позицію присутніх будівників Хмельниччини. 
Проте не всі присутні готові виходити з партії регіонів. Наприклад, заступник голови облдержадміністрації Вадим Гаврішко назвав заяви своїх колег такими, які написані після залякувань. Сам він попри це виходити з лав регіоналів не збирається.
Після цього опозиція вимагає озвучити поіменно – хто ж таки написав заяви.
Депутати продовжують дискутувати, наводять все нові дані про загиблих у Києві. Далі вимагають звіту правоохоронців, прокуратури на появи начальника місцевого СБУ щодо подій вчорашнього вечора. Присутній лише начальник УМВС області. Він каже, що справою займається військова прокуратура. Багато інформації щодо її перебігу у Сергія Шутяка немає.
Тим часом в залі звучить інформація, що на Майдан ведуть начальника СБУ. Спершу виходять на вулицю журналісти, потім – опозиційні депутати. Віктора Крайтора та ще одного працівника управління підводять до сцени. Самооборона ледве стримує натовп, як готовий вчинити самосуд.
Начальник каже, що бере відповідальність за смерть хлопця на себе. Людям цього мало – наказують писати рапорт і ставати на коліна. Лунають вигуки про самосуд.
Начальник пише рапорт. На коліна ставати не хоче, каже, що зробить це лише перед матір’ю загиблого. Активістів це просто бісить. Самооборона намагається спершу відвести уже колишнього керівника в прокуратуру, далі обмежується стінами облради.
Під гарячу руку потрапляє ще один працівник СБУ. З ним не церемоняться.
За непідтвердженою інформацією, Віктора Крайтора таки передали правоохоронцям. 

Новина дня

Прощання з Сергійєм Бондарчуком. Старокостянтинів Сьогодні на Хмельниччині попрощались із загиблими земляками після подій у Києві.

Ексклюзив

Екскурсії обласним СБУ закінчено
  Захисні стрічки, якими ще вчора працівники правоохоронних органів захищали місце злочину ...
21.02.2014 17:45
Народна рада у Хмельницькому оголосила про свої щойноприйняті рішення
  Зокрема, відтепер у ...
21.02.2014 16:37
Як кидали коктейлі Молотова в офіс телеканалів
  
20.02.2014 19:12
Хмельницька обласна служба безпеки під тиском протестувальників здалася
  Сьогодні усе оз...
20.02.2014 18:17