Порошенко про Конституцію: Російська й інші мови зможуть отримати спеціальний статус

Четвер, 03 липня 2014, 15:25
Президент Петро Порошенко заявляє, що українська мова лишається єдиною державною, але російська зможе мати спеціальний статус.

Про це Порошенко заявив, презентуючи свій проект змін до Конституції в парламенті.

"Стаття 10 конституції залишається незмінною: єдиною державною мовою в Україні є українська мова. жодних дискусій з цього приводу немає і не буде", - наголосив він.

Порошенко наголосив, що останніми місцями по Україні "кількість прибічників такої норми значно зросла".

"Але в демократичному  європейському суспільстві не можемо не поважати прав меншості. Саме тому сільські, селищні, міські, районні ради отримають право надавати мВ межах своїх територій і в межах своєї компетенції спеціальний статус російської та іншим мовам. ця поправка до конституції фіксує статус-кво, який склався на сонові чинного мовного законодавства"

"Це непросте рішення я вважаю розумним компромісом, який зробить нашу країну сильнішою, націю згуртованішою, а всі спекуляції на мовну тему нарешті зніме з порядку денного", - зазначив він.

Українська правда

Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21