Яценюк дотис Раду: реформу "Нафтогазу" і НС в енергетиці запустили

П'ятниця, 04 липня 2014, 12:06
Верховна Рада у першому читанні прийняла урядові законопроекти про запровадження надзвичайного стану в енергетиці і реформу "Нафтогазу".

Перед голосування у п'ятницю, прем'єр виступив із дуже різкою заявою, звинувативши парламент у популізмі і небажанні рятувати країну.

Олег Тягнибок попросив Яценюка не повчати парламент, а прислухатись до його пропозицій.

Після цього депутати віддали за прийняття в першому читанні реформи "Нафтогазу" 229 голосів, а за можливість запроваджувати надзвичайний стан в енергетиці – 237 голосів.

У той же час ні Компартія, ні нова група "За мир та стабільність" жодного голосу за енергетичні ініціативи уряду не дали.

Депутатів просять провалити ініціативи уряду. Фото @Богдан Бортаков

Як відомо, у четвер Рада не проголосувала за реорганізацію"Нафтогазу".

Реформа "Нафтогазу" не передбачає передачі прав власності на газотранспортну систему та підземні сховища України.

Створення нових компаній-операторів газотранспортної системи і підземних сховищ газу, дозволить залучити європейських та американських партнерів до управління газотранспортними потужностями.

Україна розділить НАК "Нафтогаз-України", та створить на його базі дві компанії: ПАТ "Українська газотранспортна система", яке буде займатись виключно прокачкою газу, і друге - ПАТ "Українські газові сховища", яке займатиметься виключно оперуванням накопичення газу у сховищах.

Законопроект про НС пропонує дати уряду можливість, якщо є загроза безпечному енергетичному постачанню в Україні, запровадження спеціального стану, так званого надзвичайного стану в енергетиці.

Уряд отримує повноваження щодо контролю як за споживанням, так і за постачанням енергетичних ресурсів, щодо встановлення спецпроцедур як споживання, так і продажу природного газу і інших енергоресурсів.

Українська правда

Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21