Євросоюз уводить санкції проти ще 11 осіб за Україну - джерело

Четвер, 10 липня 2014, 12:07
Посли 28 країн-членів Євросоюзу ухвалили рішення щодо внесення ще 11 фізичних осіб у санкціойний список у зв'язку з ситуацією в Україні.

Таке рішення, за словами інформованого джерела в ЄС, було ухвалено в середу в Брюсселі на засіданні постійних представників ЄС, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на агентство Associated Press.

"Посли країн Євросоюзу домовилися додати 11 нових імен у список людей, які підпадають під санкції за участь у проросійському "ополченні" на сході України", - сказало джерело.

За даними джерела, перелік в основному буде розширено за рахуноклідерів сепаратистів в Україні й декількох російських представників.

Джерело не вказало конкретних імен, які увійдуть у нього. У найближчі дні додатковий список має бути опублікований в "Офіційному журналі ЄС".

Очікується, що санкції проти 11 фізичних осіб набудуть чинності вже до кінця тижня, можливо, у суботу, 12 липня.

За даними Reuters, серед 11 осіб, які потрапили до "чорного списку", - "один або два" громадянина Росії, передає DW.

Санкції означатимуть, насамперед, заборону в'їзду в країни ЄС, а також блокування банківських рахунків, зауважує AFP.

Поки в санкційний список ЄС у зв'язку з ситуацією в Україні входить 61 людина, зокрема російські політики, представники силових структур РФ, а також представники сепаратистів в Україні.

Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21