ЄС готує санкції для російських банків та олігархів - ЗМІ

Вівторок, 29 липня 2014, 12:40
Європейський союз готується додати новий санкційний список дві російські компанії і п'ятьох людей, які підтримують заворушення на Україні та отримують від них вигоду.

Про це пише Wall Street Journal з посиланням на неназваних дипломатів ЄС.

Нові санкції ЄС можуть торкнутися найбільших російських банків - Ощадбанк і ВТБ.

Імена фізичних осіб не називаються. Однак видання пише, що "вперше санкції поширюються на олігархів".

Нові санкції є частиною планів Євросоюзу щодо посилення тиску на президента Росії Володимира Путіна. На думку чиновників ЄС, Москва надає підтримку ополченцям на південному сході України. Нові санкції, за задумом Євросоюзу, повинні завдати удару по російській економіці, ізолювати "еліту Росії", чинячи тиск на Путіна, і перешкодити подальшого відправлення ополченцям зброї через кордон, пише видання.

Агентство Reuters з посиланням на свої джерела в дипломатичних колах ЄС повідомляє, що дипломати ЄС ввечері в понеділок, 28 липня, досягли попередньої угоди за новим санкционному списком. Очікується, що він буде опублікований в офіційному журналі ЄС в найближчу середу, 30 липня.

Раніше Financial Times повідомила, що в проекті можливих заходів проти Росії, які були розіслані Брюсселем в європейські столиці, виявилися пропозиції заборонити держбанкам (з часткою держвласності понад 50%) займати на середньо - і довгостроковій основі у європейських організацій. Крім того, Брюссель пропонував припинити експорт високотехнологічних товарів для російської енергетики, а також згорнути оборонний експорт.

Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21