Донбас три роки буде «особливим», сепаратистам амністія: Рада підтримала Порошенка

Вівторок, 16 вересня 2014, 14:48
Народні депутати проголосували за законопроекти про особливий статус Луганської і Донецької області, які включають у себе амністію для бойовиків та підтримку регіону Україною.

За проект про особливий статус проголосували 277 депутатів, за проведення амністії – 287, повідомляє «Українська правда».

Згідно з цим законом  на три роки запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, до яких належать райони, міста, селища, села, розташовані станом на день набрання чинності цим Законом у межах району проведення АТО.

Держава гарантує недопущення кримінального переслідування, притягнення до кримінальної, адміністративної відповідальності та покарання  осіб – учасників подій на території Донецької, Луганської областей.

Законопроект про амністію передбачає звільнення від відповідальності "учасників збройних формувань", членів самопроголошених органів у Донецькій та Луганській областях, а також людей, які протидіяли проведенню антитерористичної операції.

Сепаратисти звільняються від кримінальної відповідальності за умови, що вони протягом місяця з моменту набрання чинності цим законом звільнили або не утримують заручників, добровільно здали зброю та вибухівку, не займають адміністративні та інші будівлі, не блокують органи державної влади та організації.

Проти них будуть закриті всі кримінальні справи, скасовані адміністративні штрафи. Водночас дія закону не поширюватиметься на тих, хто скоїв важкі злочини, причетний до падіння малайзійського літака чи перешкоджав розслідуванню цієї трагедії. Питання про застосування цього закону вирішуватиме суд.

Газета "ВСІМ"

Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21