З 1 жовтня хмельничани можуть отримати більшу субсидію на світло

Середа, 24 вересня 2014, 17:52
Норми, за якими розраховували субсидію на житлово-комунальні послуги, змінили. Вони почнуть діяти з 1 жовтня, повідомляють у Міністерстві соціальної політики.

Субсидію призначатимуть залежно від соціальних нормативів споживання житлово-комунальних послуг. Дотепер, якщо ви отримували субсидію, то сплачувати потрібно було 15% від сукупного доходу. Для непрацюючих ця норма становила 10%. З 1 жовтня для кожної сім’ї цей відсоток визначатимуть індивідуально.

Субсидія на газ, світло та воду також змінилася. Норматив споживання газу зменшили, тому що, як впевнені у Міністерстві, «більшість населення не має фактично приладів обліку споживання природного газу, який використовується для приготування їжі та підігріву води».

Що ж до пільг на воду, які раніше затверджувалися у кожному місті окремо, то з 1 жовтня діятимуть спільні нормативи для всієї країни.

А от соціальну норму житла, на яку надається відповідна субсидія, збільшили (див.табличку). Зріс і дозволений субсидією обсяг споживання електроенергії.

Що важливо – відтепер призначену субсидію не будуть перераховувати, навіть якщо сім"я зекономить обсяг споживання послуг.

При цьому, якщо сім’я не використає суму субсидії, то суму зарахують як оплату обов’язкової частки платежу на наступний розрахунковий період.

Хто має право звернутися за субсидією:

Право на субсидію мають громадяни, які платять за комунальні послуги більше, ніж визначений Кабінетом Міністрів обов’язковим розмір платежу. Отримати субсидію може будь-хто, прописаний у приміщенні, і маючий відкриті на себе особові рахунки.

Як нараховуватимуть субсидію:

Новий механізм передбачає індивідуальний розрахунок відсотка обов’язкового платежу сім`ї за житлово-комунальні послуги залежно від розміру доходів.

Для цього потрібно визначити середньомісячний дохід сім’ї на одного члена за попередні 6 місяців (сукупний дохід домогосподарства за попередні 6 місяців розділити на кількість осіб, які входять до домогосподарства і на 6 місяців) та розрахувати обов’язковий відсоток платежу за встановленою формулою (середньомісячний дохід на одну особу за попередні 6 місяців ділиться на прожитковий мінімум на одну особу (у 2014 році – 1176 грн.) і на базовий коефіцієнт 2, після чого множиться на базовий коефіцієнт 15%).

 Газета "ВСІМ"

Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21