НБУ заборонив отримувати на зарплатну картку інші виплати – ЗМІ

Четвер, 02 жовтня 2014, 15:20
Отримуєте на картку зарплату або стипендію? Про інші виплати на цей рахунок можете забути.

Нацбанком було обмежене вільне використання зарплатних карт, а також рахунків, на які нараховуються стипендії, пенсії, виплати на дітей та інші соціальні виплати, для зберігання заощаджень і грошових переказів. Про це повідомляють Вести з посиланням на лист Нацбанку №25-110 / 55892, який, за даними видання, був розісланий по банківській системі.

Згідно з документом, заборонено на зарплатних рахунках зберігати інші свої заощадження крім тих, які надходять від роботодавця або ВНЗ, або користуватися рахунком для грошових переказів.

У листі Нацбанку пояснюється: нові обмеження вводяться на виконання вимог нової редакції Податкового кодексу, яка вступила в силу з 1 серпня 2014 року. Цим документом запроваджено оподаткування доходів, отриманих від депозитів - 15% від нарахованих банком відсотків. У поняття "депозити" чиновники вкладають всі рахунки - поточні та карткові в тому числі.

Виключення з нового податку зроблені для рахунків, що використовуються для виплат зарплат, стипендій, пенсій, виплат на дітей та інших соцвиплат. І щоб відрізнити ці самі соцвиплати від усіх інших транзакцій, банкам тепер і буде наказано дотримуватися цільове призначення карт.

Тим, хто звик користуватися зарплатними або соціальними рахунками для переказу грошей в інтернеті, поповнення в платіжних терміналах або інших особистих цілей, рекомендують по швидше з'явитися в банк і відкрити для цих цілей додаткові рахунки.

Те ж саме доведеться зробити і тим, хто звик брати в борг за зарплатними картками. Мова про овердрафт - випадках, коли банк кредитує людини на один-два його окладу (під гарантію роботодавця) і зараховує ці кошти на зарплатну карту. Тепер ці кошти почнуть зараховувати на додатковий рахунок: людині дадуть можливість перекидати з нього гроші на картку і знімати в банкоматі.

Офіційного підтвердження інформації на сайті НБУ наразі немає.

Газета "ВСІМ"

Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21