У бійців АТО можуть виникнути проблеми із отриманням зарплат через «карткові» ігри в уряді

П'ятниця, 03 жовтня 2014, 12:21
Кабінет Міністрів зобов'язав силові міністерства і відомства до 1 листопада перевести всіх силовиків на отримання заробітної плати в державні банки, а саме: «Ощадбанк», «Укрексімбанк» і «Укргазбанк».
У протоколі Кабміну, прийнятому «для службового користування» йдеться про те, що до 1 листопада силові відомства повинні укласти договори про виплату заробітної плати тільки з держбанками.
До того ж, міністр оборони Валерій Гелетей підписав наказ, згідно з яким до 1 жовтня всі військовослужбовці і мобілізовані повинні відмовитися від отримання грошового забезпечення на банківські карти і отримувати зарплату або готівкою, або на карти обраних міністерством оборони банків. 
Як повідомляє "Є", командири частин і батальйонів АТО отримали такий «документ» з підписом міністра 23 вересня. Документ викликав обурення на фронті — для тих частин, які базуються біля невеликих містечок або просто в полі, знайти банкомат того ж «Укргазбанку» буде нездійсненним завданням. А головне, несподівана «турбота» Міністра про зарплати солдат створить величезні проблеми з передачею грошей додому — сім'ям, дружинам і дітям. 
За словами бійців АТО, більшість задіяних у захисті Батьківщини від російської агресії солдат і мобілізованих оформляли зарплатні картки для того, щоб прогодувати свої сім'ї. У зоні бойових дій отримати готівку не завжди просто, та й витрачати зарплату на фронті особливо нікуди. А можливість віддати свою карту рідним, щоб вони могли вільно знімати гроші, дозволяла до останнього часу більшості сімей військовослужбовців триматися на плаву. 
З початком осені у бійців АТО є важливіші завдання, ніж «карткові» ігри в уряді. За даними департаменту фінансів Міноборони, виконання вказівки про переведення всіх військових частин Збройних сил в державні банки може призвести до перебоїв виплати заробітної плати в зоні проведення АТО. 
До речі, ст. 24 та ст. 25 «Закону про оплату праці», забороняє роботодавцям встановлювати обмеження при виборі співробітниками способу отримання зарплати.
Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21