ЄС задоволений виборами і готовий прискорити виділення Україні 760 млн євро

Понеділок, 27 жовтня 2014, 16:57
Єлісєєв переконаний, що виконати узгоджені передумови для отримання фінансової допомоги дозволить швидке формування парламентської більшості й нового уряду.

Європейський Союз підтверджує готовність прискорити виділення Україні 760 млн євро в рамках макрофінансової допомоги, заявляє постійний представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв.

„Щойно провів зустріч з керівництвом фінансового блоку Європейської Комісії, на якій ЄС підтвердив готовність прискорити виділення Україні 760 млн євро в рамках двох діючих програм марофінансової допомоги. На додаток до вже виділених 260 млн, Україна може отримати ще 500 млн євро вже в листопаді, якщо вчасно виконає узгоджені передумови”, - повідомляє у понеділок в Брюсселі місія України в ЄС.

За словами Єлісєєва, це є проявом „позитивної реакції” ЄС на дострокові парламентські вибори, які відбулися 26 жовтня в Україні. «Перша реакція – виключно позитивна. І вона проявляється не лише в схвальних політичних заявах керівництва інституцій та держав-членів ЄС”, - наголосив він.

Український дипломат упевнений, що виконати узгоджені передумови для отримання фінансової допомоги дозволить швидке формування парламентської більшості та нового уряду.

Єлісєєв також повідомив, що Європейська Комісія вже розпочала технічну роботу з підготовки третього пакету макрофінансової допомоги Україні.
УНІАН
Детальніше читайте на УНІАН:http://economics.unian.ua/finance/1001417-es-zadovoleniy-viborami-i-gotoviy-priskoriti-vidilennya-ukrajini-760-mln-evro.html

Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21