На Хмельничині підприємства-забрудники заплатили 5 мільйонів гривень на відновлення довкілля

Четвер, 27 листопада 2014, 11:02
У Хмельницькій області підприємства, що несуть загрозу для навколишнього середовища, заплатили до казни понад 14 з половиною мільйонів гривень екологічного податку. Близько 9 мільйонів надійшло до державного бюджету , 1, 7 мільйонів – до спеціального фонду державної скарбниці.

Більше 5 мільйонів гривень підприємства сплатили до спеціальних фондів місцевих бюджетів області. Саме цих 5 мільйонів і йдуть на фінансування програм із відновлення довкілля. Про це повідомляють у територіальних органах Державної фіскальної служби у Хмельницькій області.

Наразі на Хмельниччині зареєстровані 2,4 тисячі представників бізнес-громади, які сплачують до бюджету екологічний податок, з них 1,8 тисяч – це юридичні особи та 600 – фізичні особи-підприємці.

Кошти, які надходять з екологічного податку  є платою за негативних вплив підприємств на природу. Екозбір може лише частково компенсувати шкоду екосистемі Хмельницької області, завдану промисловою діяльністю людей.

Як повідомляють у Фіскальній службі, екологічний податок справляється з представниками бізнес-спільноти в тому випадку, якщо вони здійснюють викиди шкідливих речовин в атмосферу чи воду, або розміщують відходи від підприємства у спеціально відведених для цього місцях.

Податкова реформа передбачає розширення кола бізнес-суб’єктів, які сплачують екологічний податок за рахунок платників збору за спеціальне використання лісових ресурсів. На думку урядовців, це призведе до зменшення кількості обов’язкових платежів у державі і збільшить надходження коштів на оздоровлення довкілля.

ВСІМ

Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21