Сергій Лабазюк: керівництво Верховної Ради затягує процес прийняття законопроекту щодо персонального голосування

Середа, 04 лютого 2015, 12:57
Керівництво Верховної Ради затягує процес прийняття законопроекту № 1744 щодо персонального голосування та відповідальності народних депутатів за фальсифікацію голосування. Про це заявив автор законодавчої ініціативи, нардеп Сергій Лабазюк.

Майже щотижня активісти та журналісти піднімають проблему неперсонального голосування депутатів у Верховній Раді. Останній раз було зафіксоване явне порушення Регламенту під час голосування за Держбюджет-2015», – зазначив він.

За словами С. Лабазюка, група «Воля народу» вкотре наполягає на запровадженні сенсорної кнопки, що дозволить вирішити цю проблему раз і назавжди.

«Ми піднімали питання щодо розгляду проекту закону вчора на Погоджувальній Раді. Наш законопроект (№1744) внесено ще 14 січня цього року. Є позитивний висновок Головного науково-експертного управління й рекомендації прийняти його за основу. Але на рівні керівництва парламенту немає належної підтримки даної ініціативи і далі слів діло не доходить. Натомість створюють додаткові перепони, які заважають розгляду та прийняттю законопроекту», – наголосив нардеп.

При цьому С. Лабазюк додав, що група «Воля народу» звертається до керівництва Верховної Ради з вимогою не затягувати процес.

«Не треба створювати зайві робочі групи. Ми вимагаємо вже на четвер, 5 лютого, внести законопроект до порядку денного Ради, а комітету з питань Регламенту доручити прискорити його розгляд і до 4 лютого надати свій висновок. Прийнявши норму про сенсорну кнопку Верховна Рада зупинить ганебну практику “кнопкодавства” і нарешті зробить крок від суцільного популізму до персональної відповідальності кожного з депутатів”, – підсумував політик.

НГП

Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21