На Хмельниччині податківці викрили тіньову схему на понад 900 тисяч гривень

Четвер, 17 вересня 2015, 12:37
Фахівці фіскальної служби області викрили тіньову схему, завдяки якій комунальне підприємство ухилялось від оподаткування.

Комунальники сформували фіктивний податковий кредит по операціях з придбання будівельно-монтажних робіт з реконструкції системи теплопостачання. Таким чином, фінансовий тягар за таке вільне поводження з податками лягав на кінцевих споживачів – мешканців багатоквартирних будинків. Про це повідомляють у прес-службі Головного управління державної фіскальної служби у Хмельницькій області.

Комунальне підприємство, незважаючи на достатню кількість власних висококваліфікованих спеціалістів, заключило договір на виконання будівельних робіт з іншим суб’єктом господарювання, основним видом діяльності якого є торгівля машинами.

Під час перевірки документів на виконання даних будівельних робіт податківці виявили невідповідність щодо часу здійснення господарських операцій. Відповідно до довідок про вартість виконаних будівельних робіт, будівельні роботи виконувались лише в серпні та грудні 2013 року. Проте, за наказами на відрядження, контрагент направляв своїх працівників для виконання даних робіт в період з травня по грудень 2013 року.

Крім того, сума витрат на відрядження, зазначена у звітах про використання коштів, не відповідає сумам, зазначеним в актах приймання виконаних будівельних робіт.

Фактично будівельно-монтажні роботи виконувались власними найманими працівниками, а послуги за даними роботами, придбані в контрагента, оформлені лише на папері, що надало змогу суб’єкту господарювання безпідставно включити до складу податкового кредиту витрати на суму 500 тисяч гривень та ухилитись від сплати до державного бюджету податку на додану вартість у розмірі понад 400 тисяч гривень.

ВСІМ

Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21