Пересторога від африканської чуми - як працюють санітарні пости у районах?

Четвер, 15 вересня 2016, 17:23
Свині та м’ясо – на перевірку. В області триває робота карантинних постів. Більше тижня на дорогах 14-ти районів Хмельниччини , що межують з сусідніми областями, встановлені спеціальні насипи з дезінфікуючим розчином. Крім того, увага патрульних до харчових вантажів та живих тварин тут посилена.
Пост у Війтівцях за добу перетинає сотні автівок. Траса сполучає Хмельниччину та Тернопільську область, в останній вже запроваджені карантинні заходи.
Усім, хто перевозить живий вантаж, або м’ясну продукцію, з собою треба мати низку документів – декларацію виробника, накладку та довідку за формою №1. Їх наявність перевіряє ветеринарний контроль.
За день роботи цього посту даївці зупиняють біля трьох десятків вантажівок з холодильним обладнанням. Водії, здебільшого, ставляться до таких заходів перестороги з розумінням.
Незважаючи на те, що санітарний пост обладнаний попереджувальними знаками обмеження швидкості тут дотримуються не всі. Полісмени кажуть, уночі водії не поспішають гальмувати, відтак створюють аварійні ситуації.
Як запевнили інспектори, за час дії санітарного посту грубих порушень не зареєстровано. Проте не камеру самі водії кажуть - для того, щоб перевести «живий» товар чи свинну тушу без документів існують і об’їздні шляхи.
Loading...

Новина дня

Курсанти-прикордонники посилять охорону державного кордону У рамках спеціальної прикордонної операції «Кордон - 2016» курсанти випускного курсу Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького сьогодні, 20 вересня, відбули на практичне стажування. Курсанти посилюватимуть охорону рубежів на ділянці україно-румунського кордону у межах Чернівецької та Закарпатської областей.

Ексклюзив

Спортцентр. Випуск від 19 вересня
  Гість студії - начальник міського управління молоді та спорту Сергій Ремез...
20.09.2016 10:49
Момент Істини. Запис прямого ефіру від 19 вересня
  Гість студії - Надзвичайний та повноважний посол Канади в Укра...
20.09.2016 09:59
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
19.09.2016 16:03
Підсумковий випуск новин від 18 вересня
  Блокпости від чуми, мисливці без совісті та художня правда про Іловайськ. Те, ч...
19.09.2016 15:05