Бій зі злиднями. У Хмельницькому створили штаб «Фронту боротьби з бідністю»

Понеділок, 17 жовтня 2016, 19:04
Хмельничани долучилися до відзначення Міжнародного дня боротьби за ліквідацію злиднів. В обласному центрі навіть створили штаб «Фронту боротьби із бідністю». Громадські активісти написали звернення до Президента й Верховної Ради, у якому висловили їм недовіру.
Бій зі злиднями. У Хмельницькому створили штаб «Фронту боротьби із бідністю». Так, хмельничани долучилися до акцій, які нині проводять по всьому світу – сімнадцяте жовтня у календарі визначене, як Міжнародний день боротьби за ліквідацію злиднів. Коли його засновували, йшлося про країни так званого «Третього світу». Прикро, та доводиться констатувати – нині за межею бідності живе більше аніж вісімдесят відсотків українців.
Сорок вісім гривень на день – таку суму, меншу двох доларів, може дозволити собі витрачати українець, який працює за мінімальну заробітну плату. Це - рівень життя найбідніших країн світу: Ліберії, Конго та Зімбабве.
  
Для західноєвропейських країн, норма – 425 гривень на день, у регіоні Центральної та Східної Європи, до якого належить і Україна, – 125 гривень. Зі злиднями взялися боротися в Хмельницькому. За словами ініціатора створення штабу, так об’єднали сім десятків громадських організацій міста Хмельницького.
Тепер працюють над тим, аби подібні штаби організувати у кожному обласному центрі. Адже, злидні міцно «вмостилися» на припічку не тільки подолян - з ними зустрічалася більшість українців.
Loading...

Новина дня

Жителі Озерної проти будівництва чергового торгового центру На Озерній люди виступили проти будівництва торгового центру та кафе. Мешканці будинку переконані, єдиний зелений клаптик землі у їхньому дворі хочуть знищити. Люди,власноруч, висадили невеличкий садок, де відпочивають діти та пенсіонери. Вони переконані - будівництво знищить сад, і не бачать потреби в черговому магазині.

Ексклюзив

Момент Істини. Запис прямого ефіру від 18 жовтня
  Гості студії: Григорій Ващук - заступник начальника управління Ж...
19.10.2016 09:57
Спортцентр. Випуск від 17 жовтня
  Гість студії - головний тренер ГК "Хмельничанка" Ігор Поварчук....
18.10.2016 09:59
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
17.10.2016 13:48
Підсумковий випуск новин від 16 жовтня
  Захисники на варті спокою, попередити рак – легше, аніж лікувати, та педагоги на ...
17.10.2016 12:59