Ветеранське віче: у Хмельницькому пенсіонери та ветерани правоохоронних органів вимагали повернення пільг та підвищення пенсій

П'ятниця, 25 листопада 2016, 18:25
На головному майданні Хмельниччини відбулось перше ветеранське віче: правоохоронці та військові вимагали підвищення пенсій та повернення пільг.
Ветеранське віче: у Хмельницькому пенсіонери та ветерани правоохоронних органів вимагали повернення пільг та підвищення пенсій. Військові, рятувальники та міліціонери з усієї області зібралися на головному майдані обласного центру з єдиною метою – відновлення справедливості. Нагадаємо, минулого року Верховна Рада у рамках прийняття закону «Про фінансову стабілізацію в Україні» познімала усі «бонуси» з тих, хто служив у правоохоронній системі. Мітингувальники кажуть, даний довів їх до зубожіння.
Пан Микола – колишній військовий – близько 30 років чоловік служив у одній із місцевих частин. Робота, каже, була не з найлегших. Утім, її не покидав. Думав, заробить достойну пенсію і відпочине на старості. Натомість сьогодні живе практично за межею бідності.
Приблизно така ж ситуація і у Миколи Гуменюка. Чоловік у 2010-му звільнився з лав тодішньої міліції. 20 років роботи в патрульній службі Кам’янця на старості принесли йому аж 1300 грн. на місяць. Каже, мізерна пенсія раніше хоч якось перекривалась належними правоохоронцям пільгами, котрі рік тому зняли. З міліціянтів. Поліцейських такі обмеження не стосуються. Чоловік додає, чому одних – леліють, а над іншими знущаються – не розуміє. Адже сам раніше у ролі міліціонера як і сьогоднішні поліцейські також служив народу України.
Повернення пільг та підвищення пенсій – основна вимога колишніх працівників правоохоронної системи. Із нею, кажуть, спершу звернуться до влади області та міста. Власне, для цього й зібрали віче. А потім дійдуть і до центральних органів влади.
Учасники зібрання не відкидають, якщо їхні письмові прохання не почують сьогодні, наступного разу зберуться під стінами Верховної Ради. Бо, певні, справедливість має бути відновлено.
Loading...

Новина дня

Перша антикорупційна «тусівка» у Хмельницькому Як громаді контролювати бюджети. У Хмельницькому пройшла перша антикорупційна «тусівка».

Ексклюзив

Тележурнал Відродження. Випуск № 43
  
16.12.2016 10:48
Тележурнал Відродження. Випуск № 42
  
16.12.2016 09:59
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
15.12.2016 12:49
Досить. Ефір від 14 грудня.
Гості студії - Казбек Куразов - військовослужбовець 57-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ; Руслан Токал...
15.12.2016 09:36