Працівники «Електротрансу» вимагають скасування нового колективного договору, бо не хочуть отримувати менше

П'ятниця, 20 січня 2017, 17:45
Працівники хмельницького «Електротрансу» вимагають скасування нового колективного договору.Кажуть, його прийняли, не дотримуючись процедури. Це – по-перше. По-друге – зважаючи на положення внутрішнього документу, керівництво видало накази, відповідно до яких люди бояться, що отримуватимуть меншу заробітну плату. Із таким перебігом подій – водії, диспетчери, кондуктори та медпрацівники не згідні. Кажуть, керівник про це знає, утім, від прийнятого рішення не відступається. Більше того, незгідним погрожує звільненням.
Пан Сергій працює водієм тролейбуса. Розповідає, тієї заробітної плати, яку отримує в «Електротрансі» йому та його родині не вистачає. Минулого місяця, до прикладу, чистими на руки взяв 4800. Цього, зважаючи на новий колдоговір та внутрішній наказ, каже, матиме значно менше. Адже, ним керівництво або поскорочувало, або взагалі познімало цілу купу доплат.
Таких як пан Сергій – ображених через нововведення – на підприємстві чимало. Водії, кондуктори, диспетчери, медпрацівники – ті, кого не влаштовують видані керівництвом накази та, як самі розповідають, майбутнє зменшення заробітної плати прийшли на прийом до міського голови. Просили, аби той допоміг їм вирішити ситуацію. Перше, на чому наполягали – це скасування нового колдоговору, котрий, на їхню думку, було прийнято із порушенням процедури. Друге – відновлення доплат – тих, які були раніше – до видачі наказів.Якщо із колдоговором мер обіцяв підсобити, мовляв, розбереться, то із заробітною платою – наразі треба потурпіти. Нічого особистого – звичайна економіка.
Зменшення зарплати не буде однозначно – якщо не чіпати новоприйнятий колективний договір, каже керівник хмельницького «Електротрансу». Адже, саме в ньому підняли тарифну ставку – на 4 гривні. Відповідно – люди отримуватимуть більше.
Що ж стосується зменшення та зняття деяких доплат відповідно до тих наказів, що бентежать електротрансівців, то суттєво на заробіток людей вони насправді не вплинуть, переконує керівник. А, от, підприємству непопулярне серед колективу рішення дозволить залишатися на плаву. Адже, для того, щоб зберегти непередбачені законодавством доплати потрібно не один, а цілих 15 мільйонів гривень, які поки немає де взяти.
Loading...

Новина дня

Молитва за Україну Молитва за мир – у Хмельницькому на майдані Незалежності провели молебень за спокій в державі

Ексклюзив

Тижневик преміум-ліги. Випуск №12
  
08.02.2017 10:46
Тележурнал Відродження. Випуск № 50
  
07.02.2017 16:39
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
07.02.2017 15:46
Спортцентр. Випуск від 6 лютого.
  
07.02.2017 14:55