Пив та їхав – плати штраф і геть з роботи. Керівництво прикордонної академії обіцяє звільнити викладача, якого звинувачують у водінні напідпитку

Середа, 15 лютого 2017, 18:06
Хмельницький прикордонник попав на 10 тисяч. Плюс - може полетіти з роботи. Іще 25 жовтня викладача Національної академії державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, підполковника Михайла ШпОрта патрульні запідозрили у тому, що він – п’яний за кермом. О другій годині ночі автомобіль чоловіка зупинили на Пілотській – через відсутність підсвітки номерного знаку. При перевірці документів патрульні виявили ще й відсутність страхового полісу і… характерний запах алкоголю від водія. Чоловік не пройшов тесту на драгері – двічі відмовився дихати в трубку. В результаті його затримали. І до двох адмінпротоколів – за підсвітку і відсутність страховки, додали третій – за водіння транспортного засобу у стані алкогольного сп’яніння. Тепер судяться.
Вину прикордонника в судах правоохоронці доводять вже 4 місяці. З жовтня по грудень справу розглядали у Хмельницькому міськрайонному суді. Котрий, зважаючи на представлені докази, зрештою, визнав Миколу Шпорта винним.
Стверджувати - був п’яний прикордонник чи ні - правоохоронці наразі не можуть. Адже, рішення суду першої інстанції не набрало законної сили через апеляцію. Поки остання інстанція не винесе вирок – чоловік – не винний. Тим паче, що провини він не визнає. Микола Шпорт на камеру коментувати будь що категорично відмовляється. А, от, в суді повідав – за кермом не пив. Дихати в трубку відмовився не тому, що був «під мухою», а через те, що йому не надали оригінали документів на драгери. Спершу патрульні, а потім лікарі медзакладу – обласного наркодиспансеру, до якого, помітьте, сам водій забажав поїхати. Поліцейські ж переконані в іншому, підполковник просто відтягував час, адже, за законодавством, через 2 години патрульні б не мали права ані освідувати водія, ані скласти адмінпротокол. До речі, при складанні документу, як кажуть правоохоронці, викладач академії представився безробітним. Зважаючи на позицію керівництва закладу щодо такого роду правопорушень, не випадково. Дії підлеглого там, кажуть, засуджують.
Наступне слухання справи в Апеляційному суді відбудеться вже 28 лютого. Тоді має дати свідчення лікар, котрий проводив медичний огляд Михайла Шпорта – на перше засідання він не з’явився. Крім того, тоді переглядатимуть і відеоматеріали, зафіксовані патрульними. Тож, чим закінчиться справа - загадувати зарано. Хоча патрульні щиро сподіваються на те, що підполковника таки притягнуть до відповідальності.
Loading...

Новина дня

У прикордонній академії вшанували полеглого побратима 17 лютого 2015 року поблизу Дебальцево загинув старший лейтенант В’ячеслав Семенов. У прикордонній академії вшанували полеглого побратима урочистим маршем.

Ексклюзив

Програма “Свят коло”. Пісня єднає людей.
  
17.02.2017 15:21
На Варті. Запис прямого ефіру від 16 лютого
  Гість студії - Едуард Шляков - перший заступник голови Чемеровецької РДА,...
17.02.2017 14:29
Досить! Запис прямого ефіру від 15 лютого
Тема програми - підвищення вартості проїзду у Хмельницькому...
16.02.2017 10:11
Момент Істини. Запис прямого ефіру від 14 лютого
  Гість студії - Олег Рибачук - голова Центру UA....
15.02.2017 10:48