Хмельницькі поліцейські пропонують міським школам альтернативний спосіб вирішення дитячих конфліктів

Понеділок, 13 березня 2017, 18:03
«Шкільна медіація однолітків» - проект під такою презентували хмельницьким освітянам. Ініціаторами заходу стали правоохоронці краю, котрі, переконані: це – найкраща альтернатива вирішення дитячих конфліктів. Переконують, саме медіація здатна примирити та об’єднати дітей і знизити рівень злочинності.
Медіацію, або вирішення конфліктів мирним шляхом давно і успішно застосовують в різних країнах світу. Поліцейські кажуть, за основу брали швейцарську модель, адже, її давно адаптували під українські умови колеги з інших регіонів.
Координатор проекту – соціальний педагог однієї зі шкіл Жмеринки де з 2008-го застосовують медіацію однолітків, себто систему спілкування – діти з дітьми, каже, хмельничанам не варто зволікати, бо таке внутрішнє врегулювання конфліктів серед своїх справді діє. Адже, якщо дорослим діти не довіряють, то одноліткам-медіаторам готові і хочуть вилити душу – що би не трапилось.
 
Поліцейські не приховують, зважаючи на досвід регіонів, хотіли, аби й у Хмельницькому проект почали запроваджувати. Обласний центр – перше місто краю, де, власне, його і вирішили презентувати.
Незважаючи на те, що Хмельницький – перше місто, де провели презентацію, проект «Шкільна медіація однолітків» в регіоні уже впроваджують. Наркевицька об’єднана територіальна громада для цього навіть передбачила кошти. В поліції кажуть, ініціатива належить очільниці ОТГ, котра, розуміючи його важливість, сама звернулась до них за консультацією.
Loading...

Новина дня

39 міських депутатів за торгівельну блокаду Ні торгівлі з окупантами та непідконтрольними українськими територіями. Сьогодні по обіді Рада Національної Безпеки та Оборони винесла рішення про підтримку торговельної блокади з окупованими територіями. Хмельницькі обранці зробили ж так само. За рішення, яке складалося з дев’яти звернень до Президента України, Голови Верховної Ради України та інших високопосадовців, проголосували 39 міських обранців.

Ексклюзив

Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
15.03.2017 14:34
На Варті. Запис прямого ефіру від 14 березня
  Гості студії - добровольці Ігор Олійник, Георгій Понуношвілі та Тарас Б...
15.03.2017 11:43
Про здоров'я. Ефір від 13 березня
  Гість студії - Сергій Ковальський - головний лікар Віньковецької центральної районної лікарн...
15.03.2017 10:51
Тижневик Преміум-ліги. Випуск №17
  Огляд ігрового вікенду у відкритому чемпіонаті міста з футзалу....
15.03.2017 09:59