Бути чи не бути: будівництво на території першої музичної школи перевірятимуть правоохоронні органи.

Вівторок, 26 липня 2016, 17:21
Питання щодо законності будівництва паркінгу на території дитячої музичної школи № 1 вивчатиме прокуратура. Рішення щодо передачі документації до правоохоронної структури сьогодні прийняли на засіданні консультативної ради з питань охорони культурної спадщини, котра функціонує при Управлінні культури Хмельницької ОДА. Нагадаємо, 12 липня цим же органом було видано припис – міському голові та замовнику будівництва про надання дозвільної документації та призупинення робіт на території школи. Якщо влада міста його вимоги виконала протягом дня, замовник будівництва й до сьогодні не надав відповідних документів і продовжує будувати.
Бути чи не бути. Долю будівництва на території дитячої музшколи № 1 звештою вирішили ввірити в руки правоохоронним органам. Таке рішення майже одноголосно прийняли члени консультативної ради з питань охорони культурної спадщини. Певні, купою питань, котрі виникли до даного об’єкту має зайнятися прокуратура. Перше, що схвилювало колегіальний орган – це містобудівні, котрі видали без його ж погодження. Територія першої музичної з 2010-го – у переліку щойно виявлених об’єктів культурної спадщини. Будинок має історичну та культурну цінність, а, відтак, можна там будувати чи ні мали б вирішувати фахівці – члени консультативної ради. Переконують, будівництво не погоджували. Більше того, завдяки активній роботі будівельників вже втратили можливо цінні склепіння – підвали, що раніше розташовувались під землею – там, де зараз вже котлован і фундамент.
ВМЗ: Валентина Лукашук, головний спеціаліст Управління культури, національностей, релігій та туризму Хмельницької ОДА – 00011 – 03:38-03:56 – «Це є об’єкт археології тому. Що дані такі підвали були виявлені в місті Старокостянтинові, в Сатанові і вони мають досліджуватися фахівцями. Після того, коли вони дослідилися, замалювалися, описалися вони можуть тоді бути розібрані для будівництва»+04:13-04:26 – «Це – той об’єкт, який ми втратили. На жаль, ми можемо лише здогадуватися, тобто нам вже невідомо – чи там були ці підвальні приміщення іи не були, наскільки вони були пошкоджені. Єдине, що ми побачили – це їхні контури і залишки»
АВТОР: Питання друге – проект, що ласкаво надали після отримання припису у міськраді. Він, на диво, виявився не один. У замовника – цілих дві пропозиції.
ВМЗ: Валентина Лукашук, головний спеціаліст Управління культури, національностей, релігій та туризму Хмельницької ОДА – 00011 – 10:56-11:08 – «Цікава ситуація із документацією – нам чомусь її надали у двох проектах – який із них на сьогодні є правильним – напевно нам вже краще розкаже замовник»
АВТОР: Яку саме пропозицію втілюватиме в життя представник замовника, присутній на засіданні, пояснити так і не зміг. А, от, чому будівництво попри припис триває присутнім повідав. Каже, ніхто його не отримав. І додає те, що склади – то пам’ятка культури ніхто не знав. Хотіли зробити для школи краще. І то – не пусті слова. Цьому підтвердження – інвестиційний договір, укладений між школою й замовником.
Чим вигідне дане будівництво для школи – наразі для всіх питання. Хоча представники міської влади стоять на своєму. До речі, присутні у складі комісії директори департаментів архітектури Олександр Чорнієвич та культури Артем Ромасюков разом із новим головним архітектором Хмельницького Олексієм Панасюком рішення передати справу в прокуратуру не підтримали. Втім, їхні три «утримались» погоди не зробили. Поруч із правоохоронцями за перевірку будівництва на Проскурівській,18 візьметься й ДАБІ. Наразі замовнику уже вручили припис про надання документації. Термін подачі – 10 днів. І це ще не все.
Loading...

Новина дня

У Хмельницькому чоловік прийшов на пошту з вибухівкою Вибухівка в бандеролі. У Хмельницькому затримали чоловіка з вибуховими пакетами.

Останні новини

17:03
Свято великомученика Пантелеймона Святий та лікар – церква вшановує великомученика Пантелеймона.... 
16:07
У Хмельницькому чоловік прийшов на пошту з вибухівкою Вибухівка в бандеролі. У Хмельницькому затримали ч... 
15:12
В обласному центрі буде ще одне нормальне футбольне поле Щоправда, грати на ньому дозволять ще не скоро... 
14:15
У Кам'янець-Подільському районі чоловік ледь не проламав голову рідному брату Тривали... 
12:32
Сердечні вітання    У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ... 
19:19
Лікарська недбалість чи випадок: у Славуті через позаматкову вагітність померла пацієнтка  
10:51
У Хмельницькому чоловік намагався поштою відправити гранати Ним виявився житель Мукачево.... 
09:54
Більше трьох годин у Хмельницькому горіло сміттєзвалище Вогонь встиг поширитися на площу 300 квадратни... 

Ексклюзив

Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
09.08.2016 12:32
Спортцентр. Випуск від 8 серпня
  
09.08.2016 11:45
Підсумковий випуск новин від 7 серпня
  Рік поліції, селянський форум та місяць до Республіки. Те, чим жила Хмельниччина о...
08.08.2016 12:51
Програма "Спортцентр"
  Випуск від 01 серпня
02.08.2016 09:56