«Пам’ять жива». У Хмельницькому презентували книгу про окупацію та визволення Слов’янська й життєписи тих, хто загинув, захищаючи місто

Вівторок, 15 листопада 2016, 18:05
У Хмельницькому презентували книгу «Пам’ять жива». Написали її у Слов’янську Донецької області тамтешні бібліотекарі, викладачі авіаційною коледжу та військові 95-ої аеромобільної бригади. У виданні вмістилася історія вісімдесятичотириденної окупації міста й його визволення й життєписи тих, хто загинув, захищаючи Слов’янськ.
«Пам'ять жива». У Хмельницькому презентували книгу під такою назвою. Написали її у Слов’янську Луганської області тамтешні бібліотекарі, викладачі авіаційною коледжу та військові 95-ої аеромобільної бригади. У виданні вмістилася історія вісімдесятичотириденної окупації міста й його визволення та життєписи тих, хто загинув, захищаючи Слов’янськ.
За власні гроші авторів книга «Пам’ять жива» побачила світ в середині квітня цього року. Нині примірників небагато – лише дві сотні екземплярів. До Хмельницького видання привезли працівники Слов’янського авіаційного коледжу. Світлана Фірсова – його бібліотекарка і одна із авторок книги.
 
Так, на сторінках книги увічнили пам’ять про шістдесяти чотирьох загиблих у квітні-липні 2014-го року. П’ятьом із них присвоїли звання Героя посмертно.
Книга написана українською. Пані Світлана зізнається до війни не заморочувалася над мовним питанням, нині ж намагається говорити державною мовою. Навіть почали тісніше співпрацювати з колегами із західної України. Тим паче у бібліотекарів Хмельницького є чого повчитися.
Loading...

Новина дня

На Хмельниччині здорожчав приміський транспорт Плюс до 70-ти копійок за кожен кілометр. На Хмельниччині на 25% здорожчав приміський транспорт.

Останні новини

17:35
«Лобановський назавжди». У Хмельницькому презентували документальний фільм про легендарного тренера  
17:11
На Хмельниччині здорожчав приміський транспорт Плюс до 70-ти копійок за кожен кілометр. На Хмельниччині на... 
16:03
Оцінили добрі справи. Благодійників Хмельниччини вітали із Міжнародним днем волонтера  
15:07
Допоможіть юній хмельничанці зібрати кошти на операцію (ФОТО) Дівчинці потрібна операція, щоб вирі... 
14:19
Сердечні вітання    У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ... 
13:25
Обласний турнір з шашок серед всіх верств населення з нагоди Дня Збройних Сил України  
11:39
«Ти зможеш, якщо зміг я» 02 грудня 2016 року Хмельницький обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» спільно з об... 
10:47
«Подільська ліра - 2016» 26-27 листопада в приміщенні Хмельницької обласної філармонії відбувся ІІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс вок... 

Ексклюзив

Спортцентр. Випуск від 5 грудня
  Гість студії - президент ХОФФ Ігор Хіблін
06.12.2016 12:35
Про здоров'я. Запис прямого ефіру від 5 грудня
   Гість студії - Валерій Гринчук - лікар-хірург відділення малоінвази...
06.12.2016 10:49
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
05.12.2016 14:19
Підсумковий випуск новин від 4 грудня
  Чи можна їздити на єврономерах, чому діти коять злочини та як не потрапити у капк...
05.12.2016 12:29