7 нових і два оновлених: хмельницький «Електротранс» знову отримав тролейбуси

П'ятниця, 27 січня 2017, 17:41
Із дороговартісним придбанням підприємству вдруге за рік підсобила міська влада. Рогаті бюджету влетіли в копійчину – лише близько двох мільйонів пішло на капітальний ремонт двох машин, покупка семи обійшлася ще у 32 мільйони. Загалом на «Електротранс» у 2016-му з міської казни витратили близько 80-ти мільйонів гривень. І це – не межа. Планів у 17-му на підприємство в міської влади ще більше.
7 нових і два оновлених – міська влада знову презентувала «Електротрансу» тролейбуси. Керівник підприємства не приховує задоволення, адже тепер, певний, хмельничани пересядуть із приватних маршруток до нього, бо даровані рогаті – зручні та комфортні.
Пасажирам – комфорт, а підприємству – економія. 7 тролейбусів із 9 презентованих – машини нові. Від старих різняться тим, що здатні значно економити електроенергію.
 
Економічно плюс відносно екологічно. Через це, каже міський голова, коштів на комунальне підприємство не жаліє. Не приховує, робить ставку на «Електротранс». Майбутня транспортна реформа – цьому підтвердження. Відповідно до неї кількість рогатих уже в наступному році має збільшитися – на 20 одиниць, зросте і кількість маршрутів. Аби все вдалося, цьогоріч міський бюджет знову планують «потрусити» - на користь «Електротрансу». У планах – покупка дуобусів – тролейбусів, котрі можуть їхати 15 кілометрів без рогів – за рахунок акумуляторів на автономному ходу. Одне таке диво техніки вартує 9 мільйонів гривень.
Крім того, дуобуси хочуть запустити і по Бандери, поруч із міським РЕМом, і через 1 автостанцію до мікрорайону Лезнево. Поки це – лише плани, хмельничанам залишається тішитись новим тролейбусам, котрі від сьогодні курсуватимуть різними маршрутами для того, аби кожен зміг покататися з комфортом.
Loading...

Новина дня

Наркевицька ОТГ відтепер із власним дільничним та громадським формуванням Наркевицька об’єднана територіальна громада – перша в краї, котра віднедавна обзавелася власними – дільничним та громадським формуванням. У рамках програми «Громада і порядок», на яку цьогоріч виділили аж 80 тисяч гривень, таким чином тут намагаються самотужки убезпечити жителів 16 сіл, належних до ОТГ. Своїх правоохоронців громаді тут презентували у середу – в оновленому спортзалі. Це – іще одне надбання, котре, на глибоке переконання керівництва села, також позитивно вплине на жителів усіх населених пунктів.

Останні новини

17:42
Наркевицька ОТГ відтепер із власним дільничним та громадським формуванням Наркевицька... 
12:46
Хмельничани можуть зробити своїм чотирилапим друзям щеплення від сказу безкоштовно  
11:53
Син вбив матір у Хмельницькому: через розпиття спиртного Рідні люди не поділили між собою пляшку окови... 
10:57
Серійного злодія затримали у Хмельницькому У крадія вилучили і награбоване, і "реманент". ... 
09:57
Поліція закликає хмельничан здати зброю й уникнути кримінальної відповідальності  
17:36
Роботу обласної ради паралізувало звернення депутатів - свободівців Чотири десятки звернень,... 
15:55
На Чемеровеччині втопився 4-річний малюк Тіло дитини виявили у місцевій водоймі.  
14:52
У Хмельницькому по недобудованій велодоріжці вже їздять «Мерседеси» Водій нахабно проїхався... 

Ексклюзив

Авторська програма Ганни Лернатович "Дорогою спасіння"
  Церква - це місце спілкування з Богом. ...
24.03.2017 15:24
Підсумковий випуск новин від 19 березня
  Реакція на розгін блокади, перше свято добровольця та як не стати жертвою недо...
22.03.2017 12:25
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
22.03.2017 11:39
Момент Істини. Ефір від 21 березня
  Гість студії - Степан Кушнір - голова Молодіжного клубу розвитку...
22.03.2017 10:47