Як писати грантові заявки? У Хмельницькому Представництво ЄС навчало громадських активістів тонкощів роботи з європейськими донорами

П'ятниця, 21 квітня 2017, 17:59
Віднедавна вигравати гранти Європейського союзу можуть не лише неприбуткові організації, а й ОСББ та об’єднані територіальні громади. Для донорів головне ідея. Якщо ж вона гарна – її ще треба вміти грамотно викласти на папері.
Голова громадської організації «Жіночий антикорупційний рух» Альона Береза розповідає: грантову заявку написала не одну, втім успішною виявилася єдина – її громадська організація заручилася підтримкою Програми розвитку ООН.
Без донорської підтримки громадським активістам України прийшлося б непереливки. Грантові гроші, по суті, запорука існування вільного громадського сектору в нашій державі.
А от Андрієві Захарку, більш відомому як Зоїну, писати, а головне вигравати гранти не в новинку. Його «Республіка» з першої ж спроби виграла одразу три гранти. Втім, за кілька років писати заявки припинили.
Після тренінгу замислюються над об’єднанням – аби один бухгалтер звітував за кілька громадських організацій. Так зможуть зекономити час, а отже написати більше заявок.
Для Європейського союзу підтримка ініціатив українців теж вигідна. Вони вкладають свої гроші у розвиток інших країн, аби убезпечити себе від непорядного сусідства.
Лаконічність – запорука успіху заявок на гранти, переконують експерти. Втім, спочатку потрібно почати писати і робити це особисто.
І тоді, кажуть, хай не з першого разу, та все обов’язково вдасться.
Loading...

Новина дня

Круглий стіл влади і перевізників Одні запитували, інші відповідали та пропонували. В Хмельницькому відбулася зустріч приватних перевізників міста і владних структур обласного центру. За кілька годин дискусії обговорили чимало важливих питань. Приватників найбільше турбують нелегали, які забирають і без того малі заробітки. А представників владних органів цікавила якість перевезень.

Останні новини

17:49
Круглий стіл влади і перевізників Одні запитували, інші відповідали та пропонували. В Хмельницькому відбулася зустріч при... 
17:41
В центрі Хмельницького комунальні служби демонтували будівельний паркан Демонтувати -... 
16:20
Змагання між школярами у знаннях правил дорожнього руху У Хмельницькому патрульні та влада міста влашту... 
12:55
17-річна мама з Хмельниччини пограбувала дорослого чоловіка Дівчина знайомилася з чоловіками через с... 
11:48
Кава як мистецтво: вже цими вихідними у Кам’янці-Подільському - ароматний фестиваль  
10:49
Сердечні вітання    У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ... 
17:43
Троє на старенького: у Летичеві затримали групу зловмисників, які грабували пенсіонерів  
15:37
Трагедія у прикордонній академії Трагедія в навчальному закладі. Другого травня в спортивному залі Національної академії ... 

Ексклюзив

Момент Істини. Ефір від 9 травня
  Гість студії - координатор руху "Чесно" у Хмельницькій області Олег Черненко...
10.05.2017 15:02
Тележурнал ”Поруч один одного”. Випуск 57
  
10.05.2017 12:42
Авторська програма Богдана Любиченка "Спортцентр"
  Випуск від 9-го травня.
10.05.2017 09:57
Програма “Свят коло”. Подільська вишивка
  
05.05.2017 18:04