Понад 300 тисяч випадків материнської смертності за 2015 рік!

Четвер, 01 червня 2017, 16:47
Такі дані оприлюднила Всесвітня організація охорони здоров’я. І хоча в Україні коефіцієнт летальності вдвічі вищий за показник країн Євросоюзу, з кожним роком ця цифра зменшується. Вже вкотре медики з усієї області з’їхались на науково-практичну конференцію, де обговорили інноваційні методи надання невідкладної екстреної допомоги під час пологів.
Питання серцево-легеневої реанімації у породіллі та плоду, медикаментозний супровід вагітних з важкими патологіями, екстрена допомога при передчасних пологах та основні причини летальних випадків. Саме на таких темах зосередили свою увагу акушери-гінекологи, неонатологи та анестезіологи області на науково-практичній конференції. І хоча подібні заходи відбуваються щомісяця, практичні заняття з макетами проводили вперше.
 
Проводили заняття провідні спеціалісти в галузі акушерства та гінекології України. І хоча кожен з присутніх лікарів не раз застосовував свої знання на практиці, вдосконалювати свій професіоналізм потрібно завжди. Адже медицина не стоїть на місці і нові методики лікування та світові стандарти змінюються постійно, зазначає доктор медичних наук Світлана Гиряк.
Летальні випадки матерів є актуальними у всьому світі. Проте смертність в Україні у два рази вища ніж в країнах Євросоюзу. Тому необхідно шукати шляхи вирішення даної проблеми. Адже причин для такого високого показника в нашій державі вистачає.
Також Руслан Ткаченко додає, що слід враховувати особливість саме акушерської реанімації. Адже вона дещо відрізняється. Фізіологія вагітності впливає на організм і є безліч відмінностей від загальноприйнятих норм.
Loading...

Новина дня

У парку Чекмана з’явився велопатруль Авто-, вело- та піші патрулі. У теплу пору патрульні міста працюють у посиленому режимі. Особливо, у місцях відпочинку та масового скупчення людей. Відтак, на літній період у парку у Чекмана з’явиться велопатруль. Згодом додасться ще один - піший. Не залишається без нагляду і міський пляж. У сезон купання тут працюватиме пляжний патруль.

Останні новини

14:15
На Хмельниччині 9-річний велосипедист втратив рівновагу і потрапив під “ЗІЛ” Хлопчик... 
12:58
У Шепетівці податківці припинили незаконну діяльність з продажу дизельного пального  
12:12
На Хмельниччині поліцейські затримали кримінальний дует, на рахунку якого близько 30 крадіжок та розбійний напад  
11:29
Голову Летичівської райради засудили за правопорушення, пов’язане з корупцією Чино... 
10:27
Хмельничанам покажуть виставку фотографій надзвичайних тваринок Презентує світлини відомий зе... 
14:50
У парку Чекмана з’явився велопатруль Авто-, вело- та піші патрулі. У теплу пору патрульні міста працюють у посиленому ... 
12:53
«Веселі старти» у спортивно - оздоровчому таборі «Олімп» 07 червня 2017 року обласний центр фізичного ... 
11:54
«Афера на мільйони»: прокурор звинуватила захисників базарниці в затягуванні процесу  

Ексклюзив

На Варті. Запис прямого ефіру від 8 червня
  Гість студії - речник управління поліції у м. Хмельницькому Роман Мартинюк...
09.06.2017 09:28
"Омріяним шляхом"
  
08.06.2017 18:07
Тележурнал “Відродження”. Випуск №63
  У новій формі до нових перемог.
08.06.2017 17:19
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
08.06.2017 09:54