Місто професій: поліцейські краю влаштували дітям справжнє свято

Табір «Чайка» на день перетворився у поліцейську академію. Правоохоронці завітали до дітей, аби, по-перше, виховати, а, по-друге, профорієнтувати. Причому, не на словах, а на ділі. 8 майданчиків, розташованих на території табору просто неба, представляли різні служби – кінологів, криміналістів, піротехніків, дорожників. Кожна не лише демонструвала свої знаряддя праці, а й давала можливість дітворі в прямому сенсі – доторкнутися до професії.

Після такої нетривалої лекції 10-річний Ваня, каже, вже і знає, і розуміється на приладді піротехніків.

А, от, Ілля вподобав криміналістів. 10-річний хлопчик вже знає навіть про те, як можливо спіймати фальшивомонетників.

9-річна Нінель також у захваті. Щоправда, не від роботи правоохоронців, а від автівки дорожньої поліції.

Із автоматом у руках, хлопчик переконався – поліцейським бути не хоче, бо це – не лише важко, а й небезпечно. Втім, каже, труд правоохоронців цінує. Переконаний, так має робити кожен. Малеча Максима підтримує.

10-річний Олексій товаришів підтримує. Дякує правоохоронцям – за їх роботу і за навчання. Каже, протягом дня дізнався чимало. Відкрив для себе весь спектр поліцейських професій.

Яку професію обере для себе в майбутньому хлопчик поки не знає. Тож, поки решта малечі тішиться на майданчиках з поліцейськими, сам активно читає. Місто професій привезло з собою бібліотеку. Олексій каже, книга – це кладязь знань.

Правоохоронці кажуть, як і діти тішаться вдалому заходу. Додають, завдяки малечі також зарядилися позитивом – на добру службу.

Ініціатори заходу додають, головчинецька «Чайка» на сьогодні стала першим табором-базою міста професій. Утім, не останньою.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Як у Хмельницькому працевлаштовують атовців?

За майже п’ять років війни на сході Україна отримала тисячі сучасних героїв. Частина з них ...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.