У Хмельницькому дитина заразилась смертельною хворобою, бо не мала щеплення

У Хмельницькому 7-річна дівчинка потрапила до лікарні з підозрою на правець.

За словами батьків, дитина поранилася ще у четвер, але батьки надали першу допомогу самостійно. До лікарні її привезли лише у понеділок, 4 вересня, коли почали проявлятися симптоми правцю. До слова дівчинка взагалі не мала жодного щеплення.

На щастя потрібну кількість протиправцевого імуноглобуліну вчасно доставили з Києва до Хмельницького і вже наступного дня дівчинка отримала вакцину лікувальної сироватки. Наразі стан дитини – стабільно важкий.

Говорити про повне одужання можна буде згодом. Адже покращення стану хворих на правець наступає не раніше двох – трьох тижнів з моменту зараження. Правець – гостре інфекційне захворювання, що вражає нервову систему і проявляється сильними судомами. Правець може викликати важкі наслідки, включаючи асфіксію і зупинку серця. Від важких форм захворювання смертність сягає більше 50%. Запобігти правцю можна тільки вакцинацією. Лікарі закликають не ігнорувати вакцинування  дітей від правцю. Більше того, щеплюватись від цього недугу варто кожні 10 років.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Мовчання на вагу золота: у Хмельницькому на хабарі взяли іще двох громадських активістів

У Хмельницькому на хабарі взяли іще двох громадських активістів. Чоловіків на гарячому затримали під час ...