Жінки, які планують створити власний бізнес, хочуть отримати допомогу від влади

Проект «Академія адвокації для жіночого руху» продовжує набирати обертів у Хмельницькому. Втілення його у життя розпочалося ще в липні. І сьогодні до круглого столу були запрошенні представники місцевої влади. Їм вкотре розповідали про важливість рівності між жінками і чоловіками, які планують розпочати власний бізнес.

В обласному центі зайнятості розповідають, працевлаштувати чоловіків таки легше. У середньому це займає 100 днів. З жінками ситуація складніша, працедавці зазвичай звертають увагу на наявність дітей. І якщо їх поки не має, то в майбутньому обов’язково будуть. Це і стає одною з головних перешкод у працевлаштуванні.

Стереотипи, які склалися в країні, суттєво погіршують працевлаштування жінок. І впливають на можливість створювати власний бізнес.

Влада Хмельницького про таку проблему знає.  Проект громадської організації «Гендерна рада» – підтримують. Додають, поділу між жінками і чоловіками в них не має. Допомагають усім, незалежно від статі. Кажуть, поки вносити документальні зміни не будуть, лише пообіцяли, розглянути пропозиції через рік.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Мовчання на вагу золота: у Хмельницькому на хабарі взяли іще двох громадських активістів

У Хмельницькому на хабарі взяли іще двох громадських активістів. Чоловіків на гарячому затримали під час ...